Appelclafoutis

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk.

Lijnen of uitdelen

Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk niet! Daarom heb ik besloten om de clafoutis van vandaag te doneren aan collega’s, dan moeten zij maar uitdijen ofzo!

Variatietips:

Maak een clafoutis met peren, kersen of in rum geweekte rozijnen.
Strooi kaneel over de appels en/of peren.
Voeg 2 eetlepels lemon curd toe wanneer je een perenclafoutis maakt.

Clafoutis

Appelclafoutis

Kook: 1 uur 5 minuten
Porties (aanpasbaar):8 punten

Ingrediënten

  • 4 á 5 appels, bijv. granny Smith
  • 150 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Schik ze dakpansgewijs in een clafoutis-schaal.
  • Mix de overige ingrediënten tot een soort beslag en giet deze vulling over de appelen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie