Courgette: een veelzijdige groente

Courgette: een veelzijdige groente

De courgette is een erg veelzijdige groente, je kunt het in tal van gerechten gebruiken en zowel rauw, gekookt als gewokt eten. Bij courgette denken de meeste mensen aan pastagroente, maar je kunt de courgette natuurlijk ook zelf gebruiken als pasta. Probeer het eens door met een dunschiller linten van de courgette af te halen en maak je favoriete pastagerecht zonder pasta maar met courgette! En als het erg goed bevalt – of misschien heb je hem zelfs al in huis – gebruik dan een spiralizer. Zelf heb ik deze gekocht bij Bol.com.

Voor de meeste mensen is het niet gebruikelijk om warm te eten tijdens de lunch, laat staan bij het ontbijt, maar toch kun je courgette ook tijdens die maaltijden nuttigen. We beginnen bij het maken van dit overheerlijke soepje, die je als lunch maar ook als licht diner kunt nuttigen. Super geschikt voor de camping: snel klaar en weinig afwas.

Gegrilde courgettes zijn ook heerlijk. En dit is zo’n recept waar je absoluut niet bij hoeft na te denken en waarbij je lekker onderuit op de bank kunt hangen totdat de kookwekker gaat.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd
gegrilde courgette
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gegrilde courgette
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  3. Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  4. Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  6. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  7. Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).

En dan hebben we nog de “pasta” uitvoering van courgette. Wie kent niet dat heerlijke gerecht van pasta met knoflook en olijfolie? Simpeler kan het eigenlijk niet, maar oh zo lekker! In dit recept maken we spaghetti van courgette.

Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Zucchetti con aglio e olio
Zo simpel, maar zo lekker!
zucchetti con aglio e olio
Print
Maaltijd Lunch
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
zucchetti con aglio e olio
Print
Instructies
  1. Snipper de ui, pers de knoflook, hak de peper fijn (met zaadjes voor extra pit) en snijd de courgette in slierten met behulp van een spiraalsnijder of juliennesnijder.
  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Let er op dat het vuur niet te hoog is anders wordt de knoflook bitter.
  3. Voeg nu de courgetteslierten toe.
  4. Bak op hoog vuur de garnalen terwijl je ze voortdurend omschept.
  5. Schep de garnalen bij de zuchetti en serveer direct.
  6. Vlak voor het serveren hak je de basilicum fijn. Strooi dit over het gerecht.

Heb jij ook een heerlijk recept met courgette? Laat het me dan vooral weten!



3 thoughts on “Courgette: een veelzijdige groente”

Een reactie zou ik leuk vinden