Indiaas stoofpotje: een beetje van hier en van daar

Indiaas stoofpotje: een beetje van hier en van daar

Flespompoen en kipfilet in huis, maar even geen idee wat er mee te doen? Haal dan een stukje India naar Nederland door onderstaand Indiaas stoofpotje te maken. Echt heerlijk!

Snijden en bereiden

Snijd een pondje kipfilet in kleine blokjes en marineer dit in een flinke schep kerrie (massala), naar smaak teentjes knoflook persen en wat (oijf)olie. Laat dit even een half uurtje staan. Ondertussen snijd je de pompoen in kleine blokjes en snipper je een flinke ui. Zet een grote pan op het vuur en bak hierin de stukjes kipfilet goudbruin. Als de kip mooi van kleur is doe je er de blokjes pompoen en de gesnipperde ui bij. Even blijven “roerbakken”. Vervolgens giet je er een blikje gepelde tomaten en een blikje kokosmelk bij. Verkruimel een kipbouillonblokje erboven en voeg er een flinke eetlepel kaneel aan toe.

Recept heb ik ergens van internet geplukt en het leek mij ietwat flauw van smaak, dus zelf groene currypasta toegevoegd (half pakje in dit geval).

Laat maar stoven

Laat de boel even heerlijk een kleine drie kwartier stoven. Kook ondertussen drie eieren (hardgekookt) en snijd wat lenteuitjes in ringetjes.

Het Indiaas stoofpotje is klaar als de pompoen lekker zacht is en bijna uit elkaar valt. Doe het potje over in een schaal of laat het in de pan en snijd de eieren in partjes, verdeel ze over de curry en strooi er de lentjeuitjes overheen. Serveren met witte rijst en naan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *