Bananen havermoutpap met peer

Bananen havermoutpap met peer geeft je de hele ochtend een voldaan gevoel. Bovendien doe je je darmen een plezier met het lijnzaad.

Regelmatig staat er havermoutpap op het ochtendmenu, maar altijd ‘kaal’. Deze keer bedacht ik me dat het wel eens erg lekker kon zijn om de banaan mee te koken en het te zoeten met dadel. Dat was een schot in de roos!

bananen havermoutpap

Recept bananen havermoutpap met peer

havermoutpap

Bananen havermoutpap met peer

Zelfs in de zomer kan een warme havermoutpap een geweldig ontbijt zijn. Deze bananen havermoutpap met peer is een topper!
Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 cup havermoutvlokken
  • 1 cup water
  • 1 cup melk, naar keuze
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 2 medjool dadels, zonder pit
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el gojibessen

Optioneel

  • kaneel
  • pompoenkruiden
  • kardemom
  • kurkuma
  • kokosroom, of kokosrasp

Instructies

  • Optioneel: maal de havermoutvlokken fijn in de blender of met een stafmixer. Zijn de dadels niet zo zacht, week ze dan een minuut of tien in kokend water.
  • Snijd de banaan in dunne plakjes en de dadels in kleine stukjes. Voeg dit samen met de havermoutvlokken, melk en water toe aan een steelpan. Voeg even specerijen toe. Breng dit al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra het kookt en blijf roeren tot het de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel nog wat water toe als het te hard gaat of als de pap te dik is naar je zin.
  • Schil ondertussen de peer en snijd in stukjes.
  • Verdeel de pap over twee borden/schalen en garneer met de peer, gojibessen en het lijnzaad.
  • Schep er eventueel wat kokosroom op of strooi er wat geroosterde kokosrasp over.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Peer geeft de pap een lekkere frisheid, neem een niet al te sappige peer. Een beetje bite is in dit geval best lekker.
  • Lijnzaad wordt beter opgenomen als het vermalen is. Neem dus gebroken lijnzaad of – nog beter – maal het zelf (koffiemolen / blender). Bewaar lijnzaad altijd in de koelkast.
  • Kokosroom had ik nog in huis en het was er heerlijk bij. Maar eerlijk gezegd is geroosterde kokosrasp net zo lekker.
  • Optioneel ik heb altijd wel gojibessen in huis, ze geven een lekkere crunch aan granola, maar dus ook aan je pap. Als je ze nog nooit eerder hebt gegeten en het ook niet van plan bent, koop ze dan niet. Ze zijn best prijzig en de pap kan best zonder. Strooi er dan wat granola of gehakte nootjes of iets dergelijks over. Ook zonder de crunch is het lekker!

Meer recepten met havervlokken

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie