Ingrediënt: bloem

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]

Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Sinds lange tijd staat dadar gulung bovenaan mijn verlanglijstje om te maken. Op de een of andere manier kwam het er maar steeds niet van. Tijd, zin of welke andere smoes er ook voor werd bedacht, het bleef knagen. Maar nu ik al een tijdje […]

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun je die broodjes bij de supermarket kopen en ze in het broodrooster stoppen. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte pitabroodjes.

Invriezen

Je kunt ze makkelijk invriezen. Maak het deeg voor de pitabroodjes en doe er flink bloem op. Je kunt eventueel ook stukjes bakpapier tussen de broodjes doen, maar wel bestuiven met bloem. Vacumeer de broodjes en vries ze in. Doe er flink bloem op. Vacuüm ze en vries in. Vlak voordat je ze gaat gebruiken haal je ze uit de vriezer. Na een minuut of tien haal je ze uit de verpakking. Daarna behandel je ze alsof je net vers deeg hebt gemaakt.

Variatie

Naast de shoarma, die iedereen wel kent, kun je natuurlijk nog veel meer lekkers in die broodjes stoppen. Hieronder geef ik je twee voorbeelden.

Currybroodjes

Snijd een kipfilet in blokjes. Maak van wat yoghurt en currypoeder een mengsel. Leg de kipblokjes erin en laat het een kwartiertje marineren in de koelkast. Snijd een dun preitje in ringen. Bak de kipblokjes op hoog vuur en bak de prei even mee. Vul de pitabroodjes met tomaat, ijsbergsla en de stukjes kip. Lekker zonder saus, maar wil je er een sausje bij, maak dan een knoflooksaus op basis van yoghurt. Lekker en snel klaar.

Met tonijn gevulde pitabroodjes

Snijd een uitje in zeer dunne ringen, was een tomaat en snijd in dunne plakjes. Laat ondertussen een blikje tonijn uitlekken in een zeef. Vul de pitabroodjes met de uien, tomaten, sla, plakjes olijf, kappertjes en tonijn.

Wat is jouw favoriete vulling?

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pitabroodjes
pitabroodjes
Print
Maaltijd Bijgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
pitabroodjes
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven op de hoogste stand.
  2. Meng water en gist en roer goed door, er Mogen geen klontjes meer in zitten. Laat dit een paar minute staan.
  3. Giet het in de kom van je keukenmachine (deeghaak gebruiken) en voeg bloem en olijfolie toe. Kneed dit egaal en voeg dan pas het zout toe. Zout en gist mogen niet direct met elkaar in aanraking komen.
  4. Leg de deegbal in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat dit een half uur staan.
  5. Deel nu de bol in twee gelijke stukken en doe dat nog 2 keer, zodat je uiteindelijk zes gelijke stukken deeg hebt.
  6. Draai mooie bolletjes van deze stukken. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes uit tot rondjes. Zorg er voor dat er aan beide kanten van de broodjes wat bloem zit.
  7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes hier op. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Gebruik eventueel nog een bakplaat.
  8. Laat de broodjes afgedekt nog een minuut of 10 staan.
  9. Bak de broodjes kort in de hete oven. Ze zijn klaar zodra ze opbollen (dit is al binnen een paar minuten).
  10. Haal dan de pitabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

 

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Empanadas Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk. Print Maaltijd Snacks – hartig, Voorgerecht Voorbereiding 10 minuten Kook Tijd 15 minuten […]

Friszure rabarbervlaai met een hint van abrikozen

Friszure rabarbervlaai met een hint van abrikozen

Doordat rabarber veel als nagerecht wordt gegeten – denk bijvoorbeeld aan hangop – wordt het gezien als fruit. Toch is rabarber wel degelijk een groente! De plant heeft dikke frambozenrode stelen en grote bladeren. Voor zover ik weet worden alleen de stelen gegeten. Rabarber is zowel warm […]

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Waarom zou je schillen en kontjes van asperges weggooien als je er overheerlijke aspergesoep van kunt koken?

Aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is helaas maar kort: ongeveer half april (afhankelijk van de temperatuur) tot 24 juni. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk asperges moet eten in die periode! Voor mij staan asperges gelijk aan lente, lammetjes, kamperen en nog meer van dat heerlijke genieten.

“Afval” bewaren voor de aspergesoep

Als je nou alle schillen en kontjes bewaart, kun je aan het einde van het seizoen een heerlijke pan soep maken om er nog een laatste keer van te genieten! Je bewaart de schillen en kontjes gewoon in een afgesloten zak in de vriezer, zo simpel is dat.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Aspergesoep
aspergesoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
liter (bijna)
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
liter (bijna)
Ingrediënten
aspergesoep
Print
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur met daarin de de schillen en kontjes.
  2. Breng dit aan de kook en laat het dan een uur op laag vuur staan. Daarna af laten koelen.
  3. Giet de inhoud van de pan door een zeef in een andere pan. Knijp de schillen goed uit, er komt best wat vocht uit nog.
  4. Verwarm de bouillon en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  5. Maak een roux van de boter en bloem en roer dit beetje bij beetje door de bouillon.
  6. Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi dit vlak voor het serveren over de soep. Verse peper en wat druppels citroenolie maken het af.
Tip

Heb je nog wat (groene) asperges over of alleen de topjes? Voeg ze toe aan de soep. Ziet er niet alleen feestelijk uit, je hebt ook nog een "bite".


Baguettes zelf bakken doe je zo!

Baguettes zelf bakken doe je zo!

Toen we onlangs weer in Frankrijk waren heb ik een baguette-bakvorm meegenomen. Ik had hem al vaker in de winkel zien liggen, maar vond het wat overdreven om mee te nemen. Nu ik een KitchenAid♥ heb, besloot ik het toch maar te doen. En blij […]

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Vanmorgen kwam mijn collega (juist ja: Tante Suus) op kantoor met de mededeling dat ze een citroentaart had gemaakt. Mijn hemel, wat is die goddelijk! Slecht voor de lijn, maar vreselijk goed voor het humeur. Ze presenteerde de taart in kleine blokjes, zodat we allemaal […]

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Courgettebeignets
Courgettebeignets
Print
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Courgettebeignets
Print
Instructies
  1. Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  2. Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  4. Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  5. Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  6. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  7. Bak ze ongeveer drie minuten per kant.
Supersnelle pizza: vanuit de pan zo de oven in

Supersnelle pizza: vanuit de pan zo de oven in

Lekker thuis zijn en niets te doen hebben. Dan ga je toch heerlijk naar 24Kitchen kijken? Ik wel in ieder geval. Ben nog steeds dol op Jamie Oliver, Annabel Langbein, Nigella en Donnay Hay. Al heb ik ze allemaal al 100 keer voorbij zien komen. […]