Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: boter

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Pommes duchesse vind ik toch wel zo’n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen rond de feestdagen te eten kreeg. Tegenwoordig wil ik ze nog wel eens vaker eten. Maar waarom zou je ze kant en klaar kopen, als je ze ook zelf […]

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

De slowcoker Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ’s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Empanadas Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk. Print Maaltijd Snacks – hartig, Voorgerecht Voorbereiding 10 minuten Kook Tijd 15 minuten […]

Friszure rabarbervlaai met een hint van abrikozen

Friszure rabarbervlaai met een hint van abrikozen

Doordat rabarber veel als nagerecht wordt gegeten – denk bijvoorbeeld aan hangop – wordt het gezien als fruit. Toch is rabarber wel degelijk een groente! De plant heeft dikke frambozenrode stelen en grote bladeren. Voor zover ik weet worden alleen de stelen gegeten. Rabarber is zowel warm […]

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen van de asperges, het diepe oranjeroze van de zalm en het geel van de citroen maakt mij vrolijk. Ik vind asperges met zalm gewoon een gouden combinatie. […]

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Waarom zou je schillen en kontjes van asperges weggooien als je er overheerlijke aspergesoep van kunt koken? Aspergeseizoen Het aspergeseizoen is helaas maar kort: ongeveer half april (afhankelijk van de temperatuur) tot 24 juni. Dit houdt […]

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Vanmorgen kwam mijn collega (juist ja: Tante Suus) op kantoor met de mededeling dat ze een citroentaart had gemaakt. Mijn hemel, wat is die goddelijk! Slecht voor de lijn, maar vreselijk goed voor het humeur. Ze presenteerde de taart in kleine blokjes, zodat we allemaal […]

De kokoskoekjes van Tante Suus

De kokoskoekjes van Tante Suus

Volgens mij heb ik al eens eerder geschreven over die geweldige collega die allerhande snoeperijen bakt voor ons. Voor het gemak noem ik haar Tante Suus, er komen vast nog meer recepten van haar voorbij. Vanmorgen kwam ze weer op het werk met een doos kokoskoekjes. […]

Hollandse kost: appeltjes gevuld met kruidig gehakt

Hollandse kost: appeltjes gevuld met kruidig gehakt

Winterse geuren Gisterenavond rook het huis heerlijk naar winterse appel en kaneel en tegelijkertijd naar ouderwets Hollandse kost: draadjesvlees en hachee. En dat allemaal in één gerecht: gevulde appeltjes. Ik vond het in eerste instantie maar een vreemde combinatie, maar gaandeweg werd het steeds logischer […]

Frans Baskenland en hun kippetjes

Frans Baskenland en hun kippetjes

Piment d’Espelette Een tijd geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje piment d’Espelette, zodat ik een heerlijke Baskische kip kon maken. Espelette is een dorpje in Frans Baskenland in de streek Aquitane alwaar je prachtige witte huisjes aantreft die […]