Ingrediënt: bouillon

Romige courgettesoep met munt

Romige courgettesoep met munt

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij […]

Thaise kip laksa van Jamie

Thaise kip laksa van Jamie

Het is geen soep. Het is geen noedelgerecht. Het is een combinatie van beiden, ontzettend lekker en heet kip laksa. Dit recept komt uit het boek 15 Minutes van Jamie Oliver, maar je bent er echt wel wat langer mee bezig. Zelfs als je alles zo’n beetje […]

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, helemaal als je dan bijvoorbeeld de Indische spareribs erbij maakt die in de slowcooker moeten. Je moet er dan natuurlijk wel van tevoren over nagedacht hebben. De spareribs moeten tenslotte ook nog eens een nacht in de marinade liggen.

Santen en/of bouillon?

Meestal maak ik deze boontjes trouwens mét santen en zonder bouillon, maar deze keer sloeg ik de santen over. Dat was een prima beslissing! Weer eens wat anders dan wat ik normaal doe. En juist door dat spelen met ingrediënten creëer je je eigen smaak op den duur.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Toemis boontjes
Deze kruidige sperziebonen zijn heerlijk en doen het heel goed als onderdeel van een rijsttafel. Wanneer je dit eet als bijgerecht kunnen er natuurlijk meer mensen van eten dan de 2-3 personen die ik hier onder vermeld.
Sperziebonen
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Sperziebonen
Print
Instructies
  1. Indien je diepvries boontjes hebt kun je deze stap overslaan: dop de boontjes en kook ze beetgaar. Gooi ze in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Straks gaan ze namelijk nog weer een keer in de pan en ze moeten niet te slap worden natuurlijk.
  2. Snijd de ui in stukken en wrijf deze samen met de knoflook, zout, laos, trassi en sambal in de vijzel tot een pasta. *
  3. Fruit de boemboe op niet al te hoog vuur, een minuut of drie, tezamen met de salam blaadjes.
  4. Voeg nu de bouillon, ketjap en gula djawa toe. Meng dit goed, zodat de gula djawa ook goed is opgenomen en doe er dan de boontjes bij.
  5. Laat alles nu nog even pruttelen en een beetje inkoken. Het gerecht moet vooral niet droog zijn, maar het moet ook geen soep worden.
  6. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes in vieren en voeg ze nu toe. Schep het geheel nog een paar keer om en serveer.
Tip

* Natuurlijk kun je deze ingrediënten ook met de keukenmachine, blender of staafmixer tot een pasta krijgen, maar op de een of andere manier lijkt het toch altijd smakelijker wanneer je het met de vijzel maakt.


Op reis door Turkije

Op reis door Turkije

Pilav, gehakt, tzatziki en gemengde salade Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ik weer eens niet zo’n trek heb of al misselijk word bij het denken aan eten gaat dit er echt wel in! Heb alleen niet altijd de puf om […]

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Ikea Wij kennen die Zweedse gehaktballetjes van de IKEA-warenhuizen. Maar in Zweden is het een traditioneel gerecht. Ik moest en zou die balletjes gisterenavond eten, met cranberry-compote en frietjes. Mjammie! De huisgenoten waren erg blij met deze “fastfood-traktatie”, dus ik wil het jullie ook niet onthouden. Smaklig […]

Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

Vandaag niet zo heel veel zin om moeilijk te doen in de keuken, maar wil eigenlijk wel graag lekker eten. En natuurlijk wat restjes opmaken! Ik heb nog pasta, prei en wat andere dingetjes, daar moest vast wat van te maken zijn. Dus even een google op “pasta met prei” en ik zag de naam Jamie Oliver voorbijkomen. 

Happy meal

Happy word je wel van dit meal, maar het is niet echt een 15 minute meal te noemen. Je hebt hier wel iets meer tijd voor nodig.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood
Pasta met prei
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pasta met prei
Print
Instructies
  1. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olie en boter in.
  3. Als de boter gesmolten is prei toevoegen, samen met twee in plakjes gesneden tenen knoflook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de witte wijn toe. Even roeren en dan water toevoegen. Dek alles af met de pancetta.
  4. Maal ondertussen in de keukenmachine de porcini, een snee oud brood en twee tenen knoflook. Eventueel kun je hier kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld rozemarijn. Bak dit mengsel in een droge koekenpan.
  5. Na ongeveer 20 minuten kook je de pasta volgens verpakking.
  6. Haal de pancetta van de prei af, snijd dit in stukjes en doe het terug bij de prei.
  7. Giet de pasta af en doe het door de prei. Strooi er wat van het gebakken brood/porcini-mengsel over heen en rasp een lekker stuk parmezaanse kaas erover.

PS. Het lijkt misschien wat flauw van smaak als je dit zo leest, maar echt, het is heerlijk!De pancetta en eekhoorntjesbrood hebben al zo veel smaak van zichzelf dat je er beslist niet veel aan toe moet voegen of veranderen.