Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: cayennepeper

Gegrilde reuzengarnalen met een reusachtige smaaksensatie

Gegrilde reuzengarnalen met een reusachtige smaaksensatie

Bij de Jumbo hebben ze een versafdeling met schepvis, alles is diepgevroren. Ze hebben hier o.a. reuzengarnalen, wokgarnalen en kibbeling. De reuzengarnalen zijn bij mij thuis veruit favoriet! Ik heb dan ook steevast een emmertje in de vriezer liggen. Voor ons is één emmertje reuzengarnalen […]

Gehaktballen met spek: groot en klein

Gehaktballen met spek: groot en klein

Van mealprep Friday had ik nog gehakt liggen. Ik zou rempah gaan maken, maar het zijn uiteindelijk ‘gewone’ gehaktballen en (lunch)gehaktballen met spek geworden. De lunchballen had ik omwikkeld met spek. Zowel koud als warm zijn ze lekker, dus stop ze gerust in je lunchtrommel! […]

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Het stoofpotten-seizoen komt er weer aan, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best blij om ben! Niet vanwege het weer natuurlijk, maar wel vanwege het eten. Hoe lekker is het om ’s avonds thuis te komen in een huis waar de geur van […]

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke kipsaté met pindasaus. Natuurlijk hoort saté op een stokje en zo staat het ook in het recept. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de […]

Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt worden. De pan is o.a. geschikt om risotto in te maken, maar helaas: risotto is aan ons niet echt besteed. Denk, pieker en peins en dan Eureka! […]

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Een heerlijk gerecht deze gevulde koolbladeren uit de slowcooker. En wat fijn dat je na je werk zo aan tafel kunt. Nou ja, je moet natuurlijk nog wel even de tafel dekken, maar dan kun je gelijk zitten ook! Chinese kool kun je zowel rauw […]

Chili con carne uit de slowcooker

Chili con carne uit de slowcooker

Nadat ik de chili con carne van Heston Blumenthal had gemaakt, wilde ik het wel vaker op het menu. Maar dan niet zo veel werk er aan hebben natuurlijk. Ik keek eens richting mijn verzameling slowcookers en dacht dat die me wel verder zouden kunnen […]

Varkenshaas met asperges gevuld

Varkenshaas met asperges gevuld

We eten allemaal wel eens een lekker varkenshaasje. Maar weet je eigenlijk waar het vandaan komt? Varkenshaas is de meest malse spier van het varken. Het is een stukje vlees dat schuin toeloopt en het dankt zijn naam aan de vorm die enigszins aan een […]