Ingrediënt: courgette

De airfryer als snelle oven + recept voor courgettepakketje met gegrillde tomaten

De airfryer als snelle oven + recept voor courgettepakketje met gegrillde tomaten

De Airfryer (die ik ook wel “AF” zal noemen her en der) is nu al lange tijd op de markt natuurlijk. Dus ik loop hopeloos achter de feiten aan. Maar gezien het prijskaartje van een Philips AF XL is het niet zo verwonderlijk dat ik […]

Salade van courgette en meloen

Salade van courgette en meloen

Als je een superzomerse salade wilt eten, dan moet je deze salade van courgette en meloen eens proberen. De granaatappel maakt de salade heerlijk sappig. Granaatappels ontpitten is een koud kunstje met deze tip. BBQ Met deze salade steel je de show tijdens een BBQ. Overigens kunnen […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt is dus een salade naar mijn hart.

Pittig en fris

Door de selderij en rode peper is deze salade lekker pittig. Door de munt is het tegelijkertijd fris. En de rucola geeft het een heerlijk kruidige smaak. Wat mij betreft is dit een op-en-top-BBQ-salade!

Variatie

Strooi er eens wat granaatappelpitjes overheen. Ik vind het altijd heerlijk verrassend als er zo’n pitje openbarst. Het geeft me een soort vrolijk zomers gevoel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Salade van courgette en munt
salade van courgette
Print
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
salade van courgette
Print
Instructies
  1. Maak met behulp van een dunschiller lange slierten van de courgette. Het eerste plakje is schil en kan weg. Dan ga je door tot de zaadlijst en draai je de courgette en kwartslag. Uiteindelijk hou je alleen een vierkante zaadlijst over. Die kan bij de kippen 🙂
  2. Snijd de peper en selderij in piepkleine stukjes en snijd de komkommer in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de munt fijn.
  3. Pers de limoen en meng dit met de olie.
  4. Schep nu alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Laat het even zo staan alvorens te serveren.
Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens. Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond! Stemmen: 1 Score: 5 Jij: […]

Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Vanmorgen schreeuwde de kop van een krant “Cadeauzomer”. Wat een wonderlijke term voor een paar dagen (flinke) warmte, terwijl we niet echt een goede zomer hebben gehad. Maar goed, ik ben er blij mee, maar wanneer het buiten warm is – erg warm zelfs – […]

Californische Paleoschotel

Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik zeggen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het over twee borden verdeeld dan vraag je je af hoe je het in hemelsnaam weg moet krijgen, het lijkt zo veel. Maar het was weg in een mum van tijd en smaakte naar meer! Dit is echt een blijvertje voor ons.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Californische Paleoschotel
californische paleoschotel
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
californische paleoschotel
Print
Instructies
  1. Smelt de kokosolie door het ongeveer 1 minuut in de magnetron te doen. Schep 2 eetlepels in een kom en meng met de honing, komijnpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
  2. Schep er vervolgens de kipblokjes bij en meng dit even goed. Laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed in de kip trekken.
  3. Terwijl de kip in de marinade ligt snijd je de puntpaprika in reepjes en de courgette en tomaat in plakjes. Doe de courgette en de puntprika in een kom en schep hier vervolgens wat gesmolten kokosolie en het paprikapoeder over. Even goed mengen. Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.
  4. Verhit een grillpan en wanneer die loeiheet is bak je de courgette en puntpaprika tot ze mooie grillstreepjes hebben en wat zachter aan voelen. Doe hetzelfde daarna met de plakjes tomaat.
  5. Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kipblokjes mooi bruin en krokant.
  6. Halveer de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met het citroensap en voeg wat komijnpoeder en peper toe aan het mengsel.
  7. Wanneer de kip en groenten bijna klaar zijn klop je de drie eieren los en bak je hier een roerei van.
Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Ontbijt Het heet ont”bijt”, maar er valt weinig te bijten in deze overheerlijke smoothie van frambozen, bramen, banaan en amandeldrank. Hier had ik toch echt heel wat meer van moeten maken zo lekker was het. De kleur was een beetje vreemd, maar dat paars paste […]

Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Mijn collega beloofde mij een tijd geleden een recept van een pastataart. Ik gaf haar eerst het recept van “mijn” pastataart (die ik op mijn beurt weer bij Culinette had “gepikt”). Vanmorgen kreeg ik dan eindelijk het recept van deze overheerlijke spaghetti-notenpaté. Een frisse salade […]