Ingrediënt: courgette

Salade van courgette en meloen

Salade van courgette en meloen

Als je een superzomerse salade wilt eten, dan moet je deze salade van courgette en meloen eens proberen. De granaatappel maakt de salade heerlijk sappig. Granaatappels ontpitten is een koud kunstje met deze tip. BBQ Met deze salade steel je de show tijdens een BBQ. Overigens kunnen […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Courgettebeignets
Courgettebeignets
Print
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Courgettebeignets
Print
Instructies
  1. Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  2. Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  4. Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  5. Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  6. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  7. Bak ze ongeveer drie minuten per kant.
Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Vanmorgen schreeuwde de kop van een krant “Cadeauzomer”. Wat een wonderlijke term voor een paar dagen (flinke) warmte, terwijl we niet echt een goede zomer hebben gehad. Maar goed, ik ben er blij mee, maar wanneer het buiten warm is – erg warm zelfs – […]

Californische Paleoschotel

Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik […]

Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Ontbijt

Het heet ont”bijt”, maar er valt weinig te bijten in deze overheerlijke smoothie van frambozen, bramen, banaan en amandeldrank. Hier had ik toch echt heel wat meer van moeten maken zo lekker was het. De kleur was een beetje vreemd, maar dat paars paste wel prima bij mijn nagellak.

Lunch

De lunch bestond uit een salade van appel, waterkers, noten, paprika, rettich en gemengde sla. De saladebar op het werk is zo gek nog niet! Verder nam ik een hardgekookt eitje en een groot glas water.

Diner

Op dit moment zijn courgettes volop verkrijgbaar. Onlangs zag ik ze bij een supermarkt liggen voor € 0,29! Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de gele en de groene courgette, maar het oogt wel leuk natuurlijk. En het is weer eens wat anders. Buiten de koelkast (13°C) kun je de courgette wel een week bewaren.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pasta met courgette en doperwten
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Print
Instructies
  1. Indien gewenst bak je de spekreepjes uit. Als laatste kun je die dan toevoegen.
  2. Kook de pasta volgens recept / zoals je gewend bent.
  3. Was de courgettes goed onder de kraan. Schil met een dunschiller mooie lange linten.
  4. Pers de citroen en zet het sap even weg.
  5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep de knoflook uit de pan (tegen aanbranden) en wok de courgettelinten en doperwten in dezelfde olie tot ze gaar zijn.
  6. Voeg nu de crème fraîche en het citroensap toe en verwarm het geheel.
  7. Schep de knoflook er weer bij en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schik de pasta op een bord of schaal en schep de courgettelinten er op. Strooi er gescheurde blaadjes basilicum over en besprenkel met citroensap.
Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Mijn collega beloofde mij een tijd geleden een recept van een pastataart. Ik gaf haar eerst het recept van “mijn” pastataart (die ik op mijn beurt weer bij Culinette had “gepikt”). Vanmorgen kreeg ik dan eindelijk het recept van deze overheerlijke spaghetti-notenpaté. Een frisse salade […]