Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: djinten

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ’s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Nasi- / bamikruiden

Nasi- / bamikruiden

Een heerlijke kruidenmix voor o.a. nasi of bami goreng, saté en eieren

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten. Nog te verwerken recepten Vandaag eten we erg makkelijk, dat geeft mij weer tijd om even wat recepten toe te voegen aan de website. Er staan her en der nog wat concepten dus […]

Preitaart: lekker hartig

Preitaart: lekker hartig

Mijn schoonouders zouden komen eten. Manlief wilde graag een hartige taart, dus ik hoefde niet echt na te denken. Met een hartige taart kun je alle kanten uit: groente, kruiden, wel of geen vlees, wel of geen kaas. Het kan allemaal. Ik koos voor deze hartige […]