Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: eieren

Lunchtip: omeletwraps met zelfgemaakte pompoen hummus en ham

Lunchtip: omeletwraps met zelfgemaakte pompoen hummus en ham

Lunch is iedere dag weer een “drama”. Het moet mee kunnen naar het werk, het moet lekker en liefst een beetje gezond (en slank) zijn en het moet lekker blijven tot aan lunchtijd. Deze omeletwraps met pompoen hummus (zelfgemaakt is lekkerder) en ham voldoen aan […]

Zalmtaartjes met avocado: zonder bakken, koken of stomen

Zalmtaartjes met avocado: zonder bakken, koken of stomen

Hou jij ook zo van zalm? Lees dan vooral verder, want deze zalmtaartjes zijn niet alleen lekker, ze zijn ook makkelijk om te maken. Je zult zeker succes oogsten als je gasten krijgt en je ze dit gerecht voorschotelt. Zalm was het eerste wat ik […]

Artisjokharten zijn het middelpunt van deze quiche

Artisjokharten zijn het middelpunt van deze quiche

Wat is de artisjok voor groente? Een artisjok is een distelachtige plant, waarvan je de bloemknop eet. Een artisjok in bloei heeft prachtige felpaarse meeldraden. Helaas is deze niet meer eetbaar. Deze groente wordt veelal gebruikt in de Mediterrane keuken, maar ook in Nederland weten […]

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt er eigenlijk van alles in verwerken. Zo’n quiche is dan ook een geweldige oplossing voor aan het eind van de week. Vaak heb je dan nog een beetje […]

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]

Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!

Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!

Na het geslaagde experiment met frietjes en snacks en de overheerlijke courgettepakketjes besloot ik een nog veel gewaagder experiment uit te voeren. Op internet zag ik flink wat berichten van mensen die eieren in de AF stoppen. Al dan niet met schil. Ik heb het […]

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Kennen jullie de soto ajam nog? Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het wel vaker wilde eten en liefst ook nog op het werk tijdens de lunch. Maar daar heb ik natuurlijk geen keuken tot mijn beschikking. Toen bedacht ik mij ineens de […]

Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Sinds lange tijd staat dadar gulung bovenaan mijn verlanglijstje om te maken. Op de een of andere manier kwam het er maar steeds niet van. Tijd, zin of welke andere smoes er ook voor werd bedacht, het bleef knagen. Maar nu ik al een tijdje […]

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ajam van gisteren, dus die plukte ik met twee vorken uit elkaar en bakte ik op om bij deze gado gado toe te voegen. En […]

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma […]