Ingrediënt: eieren

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ajam van gisteren, dus die plukte ik met twee vorken uit elkaar en bakte ik op om bij deze gado gado toe te voegen. En […]

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Empanadas
Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
empenadas
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
empenadas
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  3. Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  4. Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  5. Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  6. Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  7. Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

 


Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Vanmorgen kwam mijn collega (juist ja: Tante Suus) op kantoor met de mededeling dat ze een citroentaart had gemaakt. Mijn hemel, wat is die goddelijk! Slecht voor de lijn, maar vreselijk goed voor het humeur. Ze presenteerde de taart in kleine blokjes, zodat we allemaal […]

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens. Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond! Stemmen: 1 Score: 5 Jij: […]

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt.

Rijsttafel?

Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken bij de rijsttafel, of gewoon zomaar, omdat het lekker is! En ook nog eens snel klaar eigenlijk. En jawel, zowel koud als warm is het prima te eten. Alhoewel ik lauwwarm persoonlijk het lekkerst vind.

Je kunt de eieren hardgekookt (en gehalveerd) of als omeletreepjes toevoegen.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal goreng telor
Eieren
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Eieren
Print
Instructies
Boemboe
  1. Snijd de pepers, laos, knoflook en uien klein. Maak met behulp van een vijzel of staafmixer hier een prutje van.
  2. Gebruik een fijne rasp om de gember en kemirienoten te raspen en voeg toe.
  3. Doe wat olie in een pan en fruit het mengsel hierin.
  4. Voeg de salambladeren, gula djawa, trassi en de santen toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen.
Omeletreepjes
  1. Bak heel dunne omeletjes en laat ze afkoelen. Rol ze dan op en snijd ze in zeer dunne reepjes. Voeg toe aan de boemboe.
Gekookte eieren
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel en halveer ze, voeg toe aan de boemboe.

Bekijk ook eens dit filmpje wat ik op YouTube vond:

Yoghurtcake met citroen

Yoghurtcake met citroen

Ooit, zo’n jaar of 21 geleden, had ik een Indische buurvrouw die mij trakteerde op een overheerlijke yoghurtcake. Er kwam dus geen melk aan te pas in dat recept, maar yoghurt. Dom genoeg heb ik haar toen niet om het recept gevraagd. Speurtocht naar het juiste recept […]

Appelclafoutis, dat is appeltaart met de Franse slag

Appelclafoutis, dat is appeltaart met de Franse slag

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk. Lijnen of uitdelen Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk […]

Ga je mee naar Brazilië?

Ga je mee naar Brazilië?

Braziliaanse kaasbroodjes zijn de lekkerste

Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).

Paleo

De oplettende lezer weet dat ik voornamelijk Paleo eet, en dit recept valt daar beslist niet onder met al die kaas, maar wat is het heerlijk en wat kan ik heerlijk genieten van deze ‘zonde’. Ik doe dus maar net of dit binnen de 80/20 regel van Paleo valt ?

Heb je nog over?

Meestal zijn de bollen bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is er dan wel van af natuurlijk, maar ze zijn er zeker niet minder lekker op geworden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Braziliaanse kaasbroodjes
Braziliaanse kaasbollen
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Braziliaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Braziliaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
Braziliaanse kaasbollen
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ik gebruik overigens meestal een mix van oude kaas, Gruyère en Parmezaanse kaas.
  3. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor de keukenmachine, mixer, of je handen: het maakt allemaal niet uit, als je het maar snel doet want het is zaak om dit zo snel mogelijk in de oven te krijgen zodat je zo vlug mogelijk kunt genieten (wel een héél klein beetje af laten koelen anders wordt het een pijnlijke in plaats van goddelijke ervaring).
  4. Vet een muffin-tray in. Ik gebruik hiervoor graag een olie met vernevelaar (spuitbus dus). Schep met behulp van een juslepel (1 lepel) of eetlepel (2 lepels) een hoopje van het deeg in iedere uitsparing.
  5. Zet de tray in het midden van de oven (af en toe even kijken of ze niet te donker worden).

Probeer er maar eens van af te blijven!

Spinazietaart

Spinazietaart

Er zijn vele soorten spinazietaart, maar deze is werkelijk heerlijk en nog redelijk snel klaar ook. Er is niets overgebleven van het oorspronkelijke recept, maar dat hoeft ook niet. Filodeeg werd ook een rommeltje, maar ach, voor alles is een eerste keer en de volgende keer […]