Ingrediënt: honing

Deze gekruide kipfilet met een zoetje wil jij iedere avond wel eten

Deze gekruide kipfilet met een zoetje wil jij iedere avond wel eten

Kipfilet uit de koekenpan of oven kan natuurlijk ook, maar deze gekruide kipfilet met een zoetje maakte ik klaar in de Airfryer. Gewoon omdat het kan. Ik heb dat ding tenslotte niet voor niets gekregen. Ik wil hem eigenlijk zo veel mogelijk gebruiken om te […]

Crackers met zaden en pitten

Crackers met zaden en pitten

Deze crackers zijn lekker als tussendoortje, lunch of als ontbijt. Gewoon lekker uit het vuistje of met een beetje honing. Of met deze overheerlijke avocadospread. Wat je er ook mee doet: deze crackers met zaden en pitten vervelen niet snel. Zaden & Pitten Je zult […]

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Deze mogen in ieder geval overal en altijd. Nou ja, natuurlijk niet de hele tijd! Zoals je weet ben ik dol op chocolade, maar ook op avocado. Als je die twee dingen mengt, dan krijg je de lekkerste dingen op tafel getoverd. Bijvoorbeeld deze overheerlijke chocolademousse die gemaakt is van avocado en banaan. Maar ook chocoladetruffels kun je prima van avocado maken!

Waarschuwing

Ze zijn waanzinnig lekker, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier te veel van gaat eten! Ik zie deze truffels dan ook echt als een traktatie die je af en toe eens een keer maakt, voor een feestje ofzo. Of omdat het woensdag is. Of maandag. Eh… nee dit was een waarschuwing dat je ze bijzonder moet houden!

Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Chocoladetruffels van avocado
chocoladetruffels
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
chocoladetruffels
Print
Instructies
  1. Smelt de kokosolie en voeg dat samen met de rijpe avocado's en honing in een grote kom.
  2. Mix dit tot een gladde consistentie. Voeg dan beetje bij beetje de cacaopoeder toe.
  3. Zet dit 10 minuten in de vriezer. Schep er daarna met behulp van een lepel porties uit en rol dit tot balletjes.
  4. Rol de balletjes door de overgebleven cacaopoeder en zet het in de koelkast tot gebruik.
Tip

Ook lekker om ze door wat fijngehakte noten te rollen. Mjammie.


Thaise kip laksa van Jamie

Thaise kip laksa van Jamie

Het is geen soep. Het is geen noedelgerecht. Het is een combinatie van beiden, ontzettend lekker en heet kip laksa. Dit recept komt uit het boek 15 Minutes van Jamie Oliver, maar je bent er echt wel wat langer mee bezig. Zelfs als je alles zo’n beetje […]

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]

Californische Paleoschotel

Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik zeggen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het over twee borden verdeeld dan vraag je je af hoe je het in hemelsnaam weg moet krijgen, het lijkt zo veel. Maar het was weg in een mum van tijd en smaakte naar meer! Dit is echt een blijvertje voor ons.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Californische Paleoschotel
californische paleoschotel
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
californische paleoschotel
Print
Instructies
  1. Smelt de kokosolie door het ongeveer 1 minuut in de magnetron te doen. Schep 2 eetlepels in een kom en meng met de honing, komijnpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
  2. Schep er vervolgens de kipblokjes bij en meng dit even goed. Laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed in de kip trekken.
  3. Terwijl de kip in de marinade ligt snijd je de puntpaprika in reepjes en de courgette en tomaat in plakjes. Doe de courgette en de puntprika in een kom en schep hier vervolgens wat gesmolten kokosolie en het paprikapoeder over. Even goed mengen. Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.
  4. Verhit een grillpan en wanneer die loeiheet is bak je de courgette en puntpaprika tot ze mooie grillstreepjes hebben en wat zachter aan voelen. Doe hetzelfde daarna met de plakjes tomaat.
  5. Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kipblokjes mooi bruin en krokant.
  6. Halveer de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met het citroensap en voeg wat komijnpoeder en peper toe aan het mengsel.
  7. Wanneer de kip en groenten bijna klaar zijn klop je de drie eieren los en bak je hier een roerei van.
Pittige varkenshaas met appelsaus

Pittige varkenshaas met appelsaus

En als ik zeg “pittige varkenshaas” dan bedoel ik ook “PITTIG”. Heerlijk. Wij aten er bloemkool uit de oven bij, gekruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Paleo Als je eenmaal in de Paleo-sfeer zit krijg je ook steeds meer informatie aangeboden in je inbox. Zo […]

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Eigenlijk vond ik het meer een koek. Hoe het ook zij: het is goddelijk! Glutenvrij Koeken en taarten zitten er voor mij niet zo heel veel meer in nu ik glutenvrij eet. Dacht ik… want binnen de Paleo-gemeenschap is er zo ontzettend veel bakwerk te […]

Kruidensalade met kropsla

Kruidensalade met kropsla

Een heerlijke salade die altijd kan!

Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem de dressing in een apart potje mee en je hebt een heerlijke lunch op kantoor, tijdens de picknick of op school

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Salade van kruiden en kropsla
kropsla
Print
Maaltijd Salades
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salades
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kropsla
Print
Instructies
  1. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  2. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.