Borrelsnack: kip met ontbijtspek

Vroeger maakte mijn oma altijd deze kip met ontbijtspek. Heerlijk vond ik dat. En mijn vader vond ze zo mogelijk nóg lekkerder! Tegen de tijd dat mijn vader begon te draaien en naar huis wilde gaan, zei mijn oma altijd “Ach jongen, wacht nog even, ik heb lekkere kipstukjes, daar hou je toch zo van?!” En tja, dan had ze hem weer gevangen… Mijn oma had de kipstukjes altijd in een pan op een petroleumstelletje staan.

Ik laat je zien hoe je deze kipstukjes maakt in de airfryer, de instant pot en op het vuur. Mijn oma zou raar op staan kijken van de airfryer en de instant pot denk ik zo.

pigs in a blanket

Kipstukjes met ontbijtspek

Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • ontbijtspek

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Omwikkel ieder blokje met een plakje ontbijtspek.

Airfryer

  • Stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 15 minuten. Ik gebruikte geen spatdeksel en ook geen prikkertjes om het spek vast te zetten.
  • Als de kip gaar is en het spek krokant kun je gaan genieten.

Instant pot

  • Zet de machine op sauté. Zodra het display op HOT springt voeg je wat kokosolie toe. Bak de kipstukjes in spek gaar en knapperig.

Koekenpan

  • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes in ontbijtspek op laag vuur gaar en knapperig.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie