Ingrediënt: knoflook

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

De slowcoker

Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ’s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt het heerlijk in huis en kan ik zo aan tafel! Deze butter chicken vergt wel iets meer tijd omdat je alles eerst even aan moet bakken. Desalniettemin is dit gerecht meer dan de moeite waard.

Butter chicken

Ik at dit voor het eerst in een Indiaas restaurant, jaren geleden. Eigenlijk was ik het alweer vergeten totdat ik het tijdens een verjaardagsfeestje weer kreeg opgeschept. Daar was ie weer: de boterkip! Wat heb ik er van genoten. En nu wil ik jullie hier ook van laten genieten.

Serveer het met een geurige pandanrijst en doperwten. Of geef er een flink stuk naan bij!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip
butter chicken
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereiding 30 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereiding 30 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
butter chicken
Print
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in grove stukken.
  2. Verhit boter en olie in een koekenpan.
  3. Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
  4. Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
  5. Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
  6. Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
  7. Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
  8. Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.

Voedingswaarde
Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 549 Calorieën uit Vetten 297
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 33g 51%
Verzadigd Vet 15g 75%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 123mg 41%
Natrium 660mg 28%
Kalium 749mg 21%
Totaal Koolhydraten 18g 6%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 12g
Eiwitten 43g 86%
Vitamine A 15%
Vitamine C 16%
Calcium 9%
Ijzer 15%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ’s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun […]

Worteltjestaart met pesto

Worteltjestaart met pesto

We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. Erg lekker natuurlijk, maar niet echt geschikt voor het avondmaal. Deze worteltjestaart is dat wel!

Worteltjestaart

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen. Bijna alle kinderen lusten wel worteltjes. Als je dan ook nog eens zegt dat het een taart is, zullen ze het helemaal graag willen eten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Worteltjestaart met pesto
worteltjestaart
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Taart
Pesto
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Taart
Pesto
worteltjestaart
Print
Instructies
Taart
  1. Verwarm de oven voor tot 200℃.
  2. Snijd het loof van de bospenen af maar laat er een stukje aan zitten (ongeveer 2 cm). Gooi het loof niet weg! Was en schil de wortelen en snijd ze in de lengte door midden. Hele dikke wortelen in de lengte in vieren snijden. Kook de wortelen 5 minuten in ruim kokend water. Zonder zout, dat wordt later gebruikt.
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit.
  4. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en 1 teen uitgeperste knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg.
  5. Leg de worteltjes hier boven op en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  6. Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen.
Pesto
  1. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Lepel wat van de pesto op ieder stukje taart.
Tip

Leuk om wat loof fijn te snijden en over de taart te strooien.

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi […]

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

Gisteren had ik toch zo’n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus toen lunchtijd naderde ben ik lekker de voortent in gegaan om deze heerlijke soto ajam te maken. Soto ajam Van oorsprong is soto ajam (of saoto) […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gemarineerde paprika's
Gemarineerde paprika's
Print
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gemarineerde paprika's
Print
Instructies
  1. Zet de oven/grill op vol vermogen.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
  3. Grill de paprika's tot ze zwart zien en "blaren" krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
  4. Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika's. Goed mengen.
  5. Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke kipsaté met pindasaus. Natuurlijk hoort saté op een stokje en zo staat het ook in het recept. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de […]