Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: knoflook

Gegrilde reuzengarnalen met een reusachtige smaaksensatie

Gegrilde reuzengarnalen met een reusachtige smaaksensatie

Bij de Jumbo hebben ze een versafdeling met schepvis, alles is diepgevroren. Ze hebben hier o.a. reuzengarnalen, wokgarnalen en kibbeling. De reuzengarnalen zijn bij mij thuis veruit favoriet! Ik heb dan ook steevast een emmertje in de vriezer liggen. Voor ons is één emmertje reuzengarnalen […]

Mosselen met een Indonesisch tintje

Mosselen met een Indonesisch tintje

Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal begin juli met de nieuwe oogst. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. In […]

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Dit recept van Martha de Moré kwam ik tegen op een Facebook-pagina die gericht is op (Philips) Airfryer recepten. Ik heb toestemming gekregen om haar eigen recept met jullie te delen. De sg tempeh kering is gemaakt in een Philips AF, en ik een ander […]

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Soms heb je van die dagen dat je nog van alles moet doen en je geen tijd vrij wilt maken om te koken. Natuurlijk kun je dan iets laten bezorgen, of misschien uit de vriezer halen. Maar je kunt ook deze supersnelle pompoensoep maken. Krijg […]

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groeten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept […]

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika’s zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika’s? Ik heb het al vele keren gemaakt, maar telkens staat me de hardheid van het velletje van de paprika’s tegen. Daarnaast vind ik dat de sterke smaak van […]

Pompoen hummus

Pompoen hummus

Ik ben dol op pompoen: als sier in de tuin, maar vooral als gerecht op mijn bord. Het maakt me niet zo veel uit wat er mee wordt gemaakt. Ik geloof dat ik alles van pompoen lekker vind. Niet iedere pompoen overigens, maar dat is […]

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Alle ingrediënten in huis en vol goede zin begon ik dit recept te maken. Dit moest een heerlijke Indiase curry worden. Met een lobbige pittige kokos-achtige smaak. Heerlijk was het. Pittig ook wel. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. Laat staan dat […]