Ingrediënt: kokosolie

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Na de vakantie weer zelf de keuken in moeten is toch een vreemd iets. Want wat ga je nou eten als je geen menukaart voor je neus hebt?! Dus op naar de supermarkt. Daar liep ik een flinke tijd te drentelen bij de groente-afdeling. Mijn […]

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Deze mogen in ieder geval overal en altijd. Nou ja, natuurlijk niet de hele tijd! Zoals je weet ben ik dol op chocolade, maar ook op avocado. Als je die twee dingen mengt, dan krijg je de lekkerste dingen op tafel getoverd. Bijvoorbeeld deze overheerlijke chocolademousse die […]

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma doorheen doen. Lekker en gezond ook nog eens.

Van tevoren klaarmaken

Meestal bak ik de bananenpannenkoekjes de avond ervoor (maak gelijk extra) en zet ze dan in de koelkast. De volgende ochtend even in de magnetron en klaar ben je. Maar eerlijk is eerlijk: vers zijn ze natuurlijk wel het lekkerste.

Lunchtrommel

Trakteer de kinderen (of jezelf) eens door deze pannenkoekjes in de lunchtrommel te doen. Erg lekker ook met een klein schepje tahin. Ook iets wat zelf makkelijk te maken is overigens.

Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de pannenkoekjes!

 

Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Bananenpannenkoekjes
Erg lekker met rood fruit.
bananenpannenkoekjes
Print
Maaltijd Ontbijt
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
bananenpannenkoekjes
Print
Instructies
  1. Pel de bananen en breek ze in stukken.
  2. Pureer met behulp van een staafmixer de eieren, bananen en kaneel tot een mooi beslag.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes (3-in-de-pan) tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
  4. Vuur niet al te hoog: wanneer de bovenkant er wat droog uit begint te zien kun je ze omdraaien.
Chicken enchilada

Chicken enchilada

Net als ClubPaleo ben ik dol op Mexicaans eten. Maar dat gaat niet meer helemaal samen met Paleo, totdat ik het recept van chicken enchillada bij ClubPaleo tegenkwam. Nu kan ik toch moeilijk ieder recept wat ik daarvandaan haal hier gaan plaatsen, dat zou wel […]

Lunch met een Italiaans tintje

Lunch met een Italiaans tintje

De boterham met kaas kennen we nu wel. Net als het soepje of de salade. Soms wil je wel eens wat anders. Dan is deze lunch met een Italiaans tintje misschien wel wat voor je. Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Lunch […]

Californische Paleoschotel

Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik zeggen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het over twee borden verdeeld dan vraag je je af hoe je het in hemelsnaam weg moet krijgen, het lijkt zo veel. Maar het was weg in een mum van tijd en smaakte naar meer! Dit is echt een blijvertje voor ons.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Californische Paleoschotel
californische paleoschotel
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
californische paleoschotel
Print
Instructies
  1. Smelt de kokosolie door het ongeveer 1 minuut in de magnetron te doen. Schep 2 eetlepels in een kom en meng met de honing, komijnpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
  2. Schep er vervolgens de kipblokjes bij en meng dit even goed. Laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed in de kip trekken.
  3. Terwijl de kip in de marinade ligt snijd je de puntpaprika in reepjes en de courgette en tomaat in plakjes. Doe de courgette en de puntprika in een kom en schep hier vervolgens wat gesmolten kokosolie en het paprikapoeder over. Even goed mengen. Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.
  4. Verhit een grillpan en wanneer die loeiheet is bak je de courgette en puntpaprika tot ze mooie grillstreepjes hebben en wat zachter aan voelen. Doe hetzelfde daarna met de plakjes tomaat.
  5. Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kipblokjes mooi bruin en krokant.
  6. Halveer de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met het citroensap en voeg wat komijnpoeder en peper toe aan het mengsel.
  7. Wanneer de kip en groenten bijna klaar zijn klop je de drie eieren los en bak je hier een roerei van.
Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu […]

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Eigenlijk vond ik het meer een koek. Hoe het ook zij: het is goddelijk! Glutenvrij Koeken en taarten zitten er voor mij niet zo heel veel meer in nu ik glutenvrij eet. Dacht ik… want binnen de Paleo-gemeenschap is er zo ontzettend veel bakwerk te […]

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Deze snacks zijn eigenlijk altijd en overal goed. Want waarom zou je ze allee als hartige snack eten terwijl je ze ook kunt eten tijdens ontbijt, lunch, picknick, wandeling, in de auto, lekkere-trek-stiller etc.

Als ontbijt zeg je?!

Ja, waarom niet!? Waarom zouden we altijd een boterham moeten eten? Mij kun je wel mijn uit krijgen voor roerei, spek, worst en witte bonen in tomatensaus. Dus wat dacht je van deze overheerlijke beef muffins?

Dit is namelijk een ontzettend makkelijk en heerlijk recept. Je kunt ze vooraf maken, ze zijn namelijk zowel warm als koud prima te eten. Eenmaal klaar en afgekoeld zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast. Erg makkelijk dus als je ’s morgens lekker wilt ontbijten, maar geen zin hebt er voor in de keuken te staan of als je gaat picknicken. Overigens is zo’n muffin ook geweldig in de lunchtrommel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Beef muffins
beef muffins
Print
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
beef muffins
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180°C.
  2. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
  3. Breek 6 eieren in een grote kom en klop los met een vork. Voeg hier het ui- en knoflookprutje aan toe.
  4. Meng nu alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Vet een muffinvorm in met wat kokosolie en giet het mengsel in de uitsparingen.
  6. Na 15-20 minuten zijn de muffins klaar.
Tip

In plaats van de vorm in te vetten kun je natuurlijk ook papieren muffinvormpjes gebruiken.

Exotische smoothie met ananas en gember

Exotische smoothie met ananas en gember

Niet iedereen vindt het prettig om ’s morgens brood of iets dergelijks te eten, maar ontbijt is wel zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag! Je lichaam en al haar functies moeten weer op gang komen na een nacht rust. Dit doe je het beste […]