Ingrediënt: kokosolie

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Chocoladetruffels: ben jij er ook zo dol op?

Deze mogen in ieder geval overal en altijd. Nou ja, natuurlijk niet de hele tijd! Zoals je weet ben ik dol op chocolade, maar ook op avocado. Als je die twee dingen mengt, dan krijg je de lekkerste dingen op tafel getoverd. Bijvoorbeeld deze overheerlijke chocolademousse die […]

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma […]

Chicken enchilada

Chicken enchilada

Net als ClubPaleo ben ik dol op Mexicaans eten. Maar dat gaat niet meer helemaal samen met Paleo, totdat ik het recept van chicken enchillada bij ClubPaleo tegenkwam.

Nu kan ik toch moeilijk ieder recept wat ik daarvandaan haal hier gaan plaatsen, dat zou wel heel ernstig fout zijn, dus als jullie benieuwd zijn naar het hele recept klik dan even op deze link.

Wat ik wel doe is hier even de (aangepaste) ingrediëntenlijst plaatsen zodat ik in de toekomst weet wat ik nodig heb, want hoe ik het klaar moet maken zal ik nooit meer vergeten, het was zó ontzettend lekker dat het zeker vaker op het menu zal komen te staan bij ons thuis!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Chicken enchilada
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool tortilla's
Vulling
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool tortilla's
Vulling
Print

Ik had helaas geen arrowroot in huis en gebruikte hiervoor tapioca-meel in de plaats. De saus was overheerlijk, dus ik ga er maar van uit dat die vervanging prima is.

Wat is dat Paleo nu eigenlijk?

Ondanks dat ik er al 13 kilo door ben afgevallen in korte tijd is het geen dieet. Mensen vragen mij, of denken zelf, dat ik op dieet ben wanneer ze zien wat ik eet. Mijn schoonmoeder bijvoorbeeld bleef maar vragen wat ik nu wel of niet “mocht”. Maar het is eigenlijk heel simpel: groenten – fruit – vlees – vis – noten – zaden. Daar bestaat mijn “dieet” uit. Aangevuld met verse en droge kruiden. En jongens wat smul ik er van! Eigenlijk heb ik gewoon mijn levensstijl omgegooid toen ik besloot om gezonder te gaan eten. En daarmee bedoel ik: eten wat gezonder is voor mij, waar ik mij beter bij voel. Bewerkte voeding (pakjes en zakjes) gebruikte ik eigenlijk toch al niet of nauwelijks, maar zijn nu helemaal uit den boze. Suiker? Nee dank u, daar doe ik ook – zo goed als – niet meer aan.

Voordelen van Paleo

  • meer energie
  • slaap beter
  • minder pijntjes en vage kwaaltjes
  • minder opgeblazen gevoel
  • gewichtsafname

Links

Boeken

Onlangs heb ik het boek Eet Paleo van Marinka Bil aangeschaft en dat is een geweldig boek: prachtige foto’s, heerlijke recepten en natuurlijk weer de uitleg wat Paleo nu precies is.

Enfin, zoals jullie merken ben ik dol enthousiast.

Wat denken jullie van deze Paleo levensstijl? Hebben jullie favoriete Paleo recepten? Laat het vooral weten via een reactie hieronder.

Lunch met een Italiaans tintje

Lunch met een Italiaans tintje

De boterham met kaas kennen we nu wel. Net als het soepje of de salade. Soms wil je wel eens wat anders. Dan is deze lunch met een Italiaans tintje misschien wel wat voor je. Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Lunch […]

Californische Paleoschotel

Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik […]

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu een overheerlijk recept van gekruide bloemkool.

Wist je dat…

  • er bloemkoolrassen zijn met witte, paarse, oranje en groene bloemkolen?
  • er in de 12e eeuw al een bloemkool werd beschreven?
  • bloemkool rauw erg lekker is met bijvoorbeeld een knoflookdipsausje?
  • 100 gram verse bloemkool 80 mg vitamine C en 20 mg ijzer bevat?
  • bloemkool een prima vervanger is van aardappelen en rijst?
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gekruide bloemkool
gekruide bloemkool
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool
gekruide bloemkool
Print
Instructies
Bloemkool
  1. Verwarm de oven tot 200°C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.
  3. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in piepkleine stukjes en leg ook op de bakplaat.
  4. Besprenkel de hele boel met olie, paprikapoeder, komijnzaad en peper en zout.
  5. Hussel alles goed door elkaar met je handen of - als je dat vies vindt - met een flinke lepel.
  6. Plaats de bakplaat in de oven en laat dat daar voor ongeveer een half uurtje. Wel af en toe kijken natuurlijk.
Saus
  1. Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd hem in hele kleine stukjes (raspen kan, maar de saus wordt dan wat dun).
  2. Snijd de overgebleven knoflook fijn en doe dit samen met de yoghurt in een kom. Beetje bij beetje yoghurt toevoegen, want je wilt een stevige hapbare saus.
  3. Snijd nu het halve bosje munt fijn en roer dit, samen met de ras el hanout door de saus.
  4. Wil je het afmaken? Sprenkel er dan wat limoensap over; lekker fris!
Tip

Serveer bijvoorbeeld met een braadworst die in ontbijtspek is gewikkeld.

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Eigenlijk vond ik het meer een koek. Hoe het ook zij: het is goddelijk! Glutenvrij Koeken en taarten zitten er voor mij niet zo heel veel meer in nu ik glutenvrij eet. Dacht ik… want binnen de Paleo-gemeenschap is er zo ontzettend veel bakwerk te […]

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Deze snacks zijn eigenlijk altijd en overal goed. Want waarom zou je ze allee als hartige snack eten terwijl je ze ook kunt eten tijdens ontbijt, lunch, picknick, wandeling, in de auto, lekkere-trek-stiller etc. Als ontbijt zeg je?! Ja, waarom niet!? Waarom zouden we altijd […]

Exotische smoothie met ananas en gember

Exotische smoothie met ananas en gember

Niet iedereen vindt het prettig om ’s morgens brood of iets dergelijks te eten, maar ontbijt is wel zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag! Je lichaam en al haar functies moeten weer op gang komen na een nacht rust. Dit doe je het beste door te ontbijten. Iedereen weet ook dat groenten en fruit gezond zijn. Heel veel mensen krijgen toch te weinig binnen of houden er niet zo van. Waarom dan niet twee vliegen in één klap door de dag te beginnen met een exotische smoothie?

Verstoppertje

Vroeger verstopte je voor je kinderen misschien gezonde ingrediënten in saus en pasta. Je kunt jezelf ook “foppen”  door groente en fruit in een smoothie te verwerken. Als je dit ’s morgens als ontbijt neemt krijg je gelijk van alles binnen zonder het gevoel te hebben dat het als een steen op je maag ligt. Bijkomend voordeel van een groene smoothie: je hebt niet om een uur of elf al trek in de lunch. Je zult niet zo gauw grijpen naar een “ongezond” tussendoortje. En met wat maca poeder * erin barst je helemaal van de energie!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Exotische smoothie met ananas en gember
Je kunt eindeloos variëren natuurlijk, maar voor deze smoothie gebruik je onderstaande ingrediënten.
exotische smoothie
Print
Maaltijd Ontbijt
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
flinke glazen
Ingrediënten
Maaltijd Ontbijt
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
flinke glazen
Ingrediënten
exotische smoothie
Print
Instructies
  1. Schil al het fruit en de gember en snijd het in kleine stukken. Iedere blender/keukenmachine is anders, dus je moet de stukken zo klein snijden als jouw machine aankan.
  2. Voeg het fruit toe aan de blender en voeg tot ¾ van het fruit ijskoud water toe.
  3. Zet de blender aan tot het een glad geheel is.
  4. Doe er nu de spinazie, selderij en kokosolie bij en zet de machine weer aan.
  5. Indien het te dik is, voeg je natuurlijk weer wat water toe.
Tip

* Ongetwijfeld heb je geen maca poeder in huis als dit je eerste groene smoothie gaat worden. Laat het dan gerust achterwege. Het schijnt meer energie te geven, maar zoals met alle superfoods van dit moment: er is niets wetenschappelijk bewezen.