Ingrediënt: komkommer

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ajam van gisteren, dus die plukte ik met twee vorken uit elkaar en bakte ik op om bij deze gado gado toe te voegen. En […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Roedjak manis: een lekker pittig schaaltje fruit

Roedjak manis: een lekker pittig schaaltje fruit

Wat zit ik hier te genieten: het is zondag, ben lekker aan het haken en luister ondertussen naar Terang Bulang. Leuker kan het niet worden, of toch wel? Nou, met dit schaaltje fruit wel dus!

Een toet moet!

Want aangezien we vanavond lekker gaan eten, vind ik dat er ook maar heel toepasselijk een toet(je) achter aan moet komen. En wil je in de sfeer blijven dan wordt het natuurlijk al gauw roedjak manis (of rujak, net hoe je wil en wie je het vraagt). Het gaat er in ieder geval om dat het een heerlijke fruitsalade is met een zoetpittig sausje.

Exotisch fruit

Je kunt natuurlijk allerlei exotische vruchten nemen of gewoon dat wat je in huis hebt. Dat laatste deed ik dus, niets speciaals eigenlijks. Een volgende keer ga ik me wat meer uitleven met ananas, perzik, mango en misschien wat kokos er tussendoor.

 

Print
Roedjak manis
Fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Nagerecht
Keuken Indisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de saus
Maaltijd Nagerecht
Keuken Indisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de saus
Fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Maal de geroosterde pinda's in de vijzel, of gebruik een hakmolen, maar laat wat stukjes pinda zitten.
  2. Schep de petis udang in een wok en giet het water er bij. Net zo lang roeren totdat het goed vermengd is.
  3. Doe er de gula djawa bij en blijf dit ook roeren totdat het vermengd is.
  4. Schep nu de rest van de ingrediënten er doorheen. Klaar!
Notities

Voor opdienen fruit het sausje erover schenken en verkruimel er ook nog maar wat kroepoek over. Gewoon omdat het lekker is en omdat het kan!

Spinazie: daar word je groot en sterk van

Spinazie: daar word je groot en sterk van

  Het lijkt helemaal hip te zijn al die groene smoothies. Zo hip dat er meerdere boeken over geschreven zijn. En wie weet ga ik er wel eens eentje aanschaffen. Zeker na vanmorgen de eerste groene smoothie met spinazie gedronken te hebben. Ontbijt, belangrijkste maaltijd van […]

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Indiaas eten kan vrij pittig zijn. Verkoeling krijg je dan door bijvoorbeeld een stukje naan met raita te eten. Raita is te vergelijken met de Griekse tzatziki. Zoals gebruikelijk met dit soort gerechtjes/dips kun je er vele varianten van vinden. Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op […]

Op reis door Turkije

Op reis door Turkije

Pilav, gehakt, tzatziki en gemengde salade

Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ik weer eens niet zo’n trek heb of al misselijk word bij het denken aan eten gaat dit er echt wel in! Heb alleen niet altijd de puf om het te maken, al ben je eigenlijk in no time klaar. Pilav is gewoon een mengelmoes met rijst, je kunt dus eigenlijk gebruiken wat je lekker vindt.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pilav, tzatziki en gehakt
Pilav, tzatziki en gehakt
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pilav
Tzaziki
Gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pilav
Tzaziki
Gehakt
Pilav, tzatziki en gehakt
Print
Instructies
Pilav
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze in de olie op een niet al te hoog vuur. Knoflook en ui branden snel aan als je niet oplet.
  2. Voeg nu de rijst aan de pan toe en roer even heel goed door, zodat ieder korreltje rijst glimt van de olie, ui en knoflook.
  3. Snijd de tomaten en paprika in klein stukjes of zeer dunne reepjes en bak even mee.
  4. Voeg nu de bouillon en witte wijn toe, roer even goed door en laat de pan met deksel ca. 15 minuten pruttelen. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
Tzatziki
  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst.
  2. Rasp de komkommer grof, vang het op in een schone theedoek en laat het even uitlekken boven een vergiet.
  3. Knijp het overtollige vocht uit de komkommer en voeg dit toe aan de yoghurt.
  4. Pers de knoflook en voeg dit samen met peper en zout - naar smaak - toe aan de yoghurt. Roer goed door.
  5. Snijd de munt fijn en roer dit vlak voor serveren door de tzatziki.
Gehakt
  1. Meng alle ingrediënten goed dooreen met schone handen.
  2. Maak met vochtige handen hamburgertjes of gehaktstaafjes.
  3. Verhit een grillpan en bak hierin de hamburgertjes of gehaktstaafjes.
Tip

Serveer er een lekkere frisse salade of frietjes bij. Dat klinkt misschien als een vreemde combinatie maar is toch wel heel erg lekker.

Aan het eind heb ik een blikje kidneybonen uit laten lekken en toegevoegd.

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu […]

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Eetlust! Dat is de naam van de website waar ik het recept voor deze overheerlijke zomerse komkommer-meloensoep vandaan heb. Els geeft daarbij nog wat tips over wat je wel en niet zou moeten doen tijdens het afkoelen van de pan soep en stopt er nog wat […]

Kruidensalade met kropsla

Kruidensalade met kropsla

Een heerlijke salade die altijd kan!

Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem de dressing in een apart potje mee en je hebt een heerlijke lunch op kantoor, tijdens de picknick of op school

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Salade van kruiden en kropsla
kropsla
Print
Maaltijd Salades
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salades
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kropsla
Print
Instructies
  1. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  2. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.