Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: koriander

Mosselen met een Indonesisch tintje

Mosselen met een Indonesisch tintje

Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal begin juli met de nieuwe oogst. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. In […]

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Soms heb je van die dagen dat je nog van alles moet doen en je geen tijd vrij wilt maken om te koken. Natuurlijk kun je dan iets laten bezorgen, of misschien uit de vriezer halen. Maar je kunt ook deze supersnelle pompoensoep maken. Krijg […]

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe kookboeken en leuke hebbedingen voor in de keuken, vond ik een wel heel grappig kookboek: Het Bollywood Kookboek. Bekende Bollywood-sterren geven in dit boek hun lievelingsrecepten. Onderstaand uppittu recept komt uit Mangalore en wordt vaak bij het ontbijt of […]

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Alle ingrediënten in huis en vol goede zin begon ik dit recept te maken. Dit moest een heerlijke Indiase curry worden. Met een lobbige pittige kokos-achtige smaak. Heerlijk was het. Pittig ook wel. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. Laat staan dat […]

Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, was je waarschijnlijk direct door gegaan naar het volgende recept. Tenzij je erg nieuwsgierig bent van aard natuurlijk. Deze kip in een pittige (!) chocoladesaus kreeg […]

Courgette wortel noodles met kip

Courgette wortel noodles met kip

Deze courgette wortel noodles met kip en een avocadosausje vind ik geweldig. Manlief daarentegen vond het flauw en greep gelijk naar de peper- en zoutpot. Kijk eens naar de foto… ik zie genoeg peper en zout liggen en dan is er ook nog het een […]

Mexicaanse soep met tortillachips

Mexicaanse soep met tortillachips

Deze Mexicaanse soep zag ik voor het eerst op 24Kitchen in de serie Jamie’s 15 minute-meals. Die serie vind ik helemaal geweldig, de manier waarop hij over eten praat (ik val in herhaling) en de manier waarop hij met zijn potten en pannen omgaat vind ik […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Marokkaanse saus van Annabel

Marokkaanse saus van Annabel

Vorige week weer een aflevering van Annabel Langbein op 24Kitchen bekeken. Ditmaal ging ze een Marokkaanse saus maken. En die zag er toch wel zo ongeloveloos lekker uit dat ik besloot dat het volgende weekend te gaan maken. En zo kwam het dat ik gisteren in de keuken stond met […]