Kruidensalade met kropsla

Kruidensalade met kropsla mag niet ontbreken bij een heerlijke zomerse maaltijd. Het zit boordevol met groenten en kruiden. Lekker, gezond en supersimpel om te maken.

kropsla

Salade van kruiden en kropsla

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 komkommer in plakjes
  • 25 gram bieslook, fijngesneden
  • 1 bakje platte peterselie, gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 100 gram zachte geitenkaas

Instructies

  • Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  • Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie