Ingrediënt: kurkuma

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt er eigenlijk van alles in verwerken. Zo’n quiche is dan ook een geweldige oplossing voor aan het eind van de week. Vaak heb je dan nog een beetje […]

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Na mijn avonturen met snacks, eieren en courgettepakketjes besloot ik om eens iets te gaan doen met gehakt en bladerdeeg.  Je kent die frikandelbroodjes van de supermarkt of bakker misschien wel? Nou, ik wilde dus gehaktbroodjes gaan maken. Wederom een succes die herhaling vereist.

Plakkende gehaktbroodjes

Het bladerdeeg was mooi knapperig en het gehakt was heerlijk sappig. De volgende keer doe ik alleen wel een stukje bakpapier onderin de mand. Of ik spuit hem in met een heel dun laagje olie. Het bladerdeeg bleef na het derde gehaktbroodje namelijk een beetje plakken.

Aangezien ik een kleine AF heb kon ik maar twee gehaktbroodjes per keer maken (de volgende AF wordt een XXL!). Je kunt het gehakt kruiden en vullen zo je zelf wilt natuurlijk, maar ik maakte ze als volgt.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gehaktbroodjes uit de AF
gehaktbroodjes
Print
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
gehaktbroodjes
Print
Instructies
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar.
  3. Om het gehakt gelijkmatig te verdelen gebruikt ik een kwart cup maatschepje. Ik haalde er vijf porties uit.
  4. Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op de ene helft van een plakje bladerdeeg.
  5. Maak met een gewoon mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje.
    gehaktbroodjes
  6. Druk de zijkanten goed aan/dicht met een vork of je vingers (ik vind een vork een leuker effect geven).
  7. Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei.
  8. Leg de broodjes in de mand en schuif in de AF. Stel de AF in op 200°C en de tijd op 10 minuten.

Voedingswaarde
Gehaktbroodjes uit de AF
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 240 Calorieën uit Vetten 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 16g 25%
Verzadigd Vet 5g 25%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 91mg 30%
Natrium 324mg 14%
Kalium 235mg 7%
Totaal Koolhydraten 7g 2%
Voedingsvezels 0.3g 1%
Suikers 0.2g
Eiwitten 17g 34%
Vitamine A 2%
Vitamine C 1%
Calcium 2%
Ijzer 13%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Kennen jullie de soto ajam nog? Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het wel vaker wilde eten en liefst ook nog op het werk tijdens de lunch. Maar daar heb ik natuurlijk geen keuken tot mijn beschikking. Toen bedacht ik mij ineens de […]

Thaise kip laksa van Jamie

Thaise kip laksa van Jamie

Het is geen soep. Het is geen noedelgerecht. Het is een combinatie van beiden, ontzettend lekker en heet kip laksa. Dit recept komt uit het boek 15 Minutes van Jamie Oliver, maar je bent er echt wel wat langer mee bezig. Zelfs als je alles zo’n beetje […]