Ingrediënt: munt

Avocadospread, lekker met knapperige groenten

Avocadospread, lekker met knapperige groenten

We weten allemaal dat we meer groenten moeten eten. De avocado mag dan fruit zijn, maar als je deze avocadospread gebruikt als dip voor de groenten dan zit je weer goed natuurlijk! Ik ben gek op avocado, het is de meest dankbare en makkelijke vrucht […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Mexicaanse soep met tortillachips

Mexicaanse soep met tortillachips

Deze Mexicaanse soep zag ik voor het eerst op 24Kitchen in de serie Jamie’s 15 minute-meals. Die serie vind ik helemaal geweldig, de manier waarop hij over eten praat (ik val in herhaling) en de manier waarop hij met zijn potten en pannen omgaat vind ik superleuk om te zien. Alleen het “mister bean, mrs oignon” etc. hoeft van mij niet zo. Maar het geeft hem wel iets “eigens” natuurlijk.

Echt in 15 minuten op tafel?

Als je zorgt dat het water al gekookt klaar staat in de waterkoker, de oven al op “full wack” staat en de pannen reeds op het vuur kom je in de richting. Als je dan ook nog eens alle ingrediënten van tevoren hebt gesneden dan zit je goed. Dan gaat het wel lukken in vijftien minuten. Anders echt niet! Maar dat maakt niet uit, de soep is heerlijk. En ach, het hoeft ook niet zo supersnel van mij.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Mexicaanse soep met tortillachips
Mexicaanse soep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Mexicaans
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Mexicaans
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse soep
Print
Instructies
  1. Zet een grote pan met olijfolie op hoog vuur en zet de grill voluit.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en knijp/pers de knoflook. Voeg dit toe aan de pan en fruit het even een paar minuten aan.
  3. Doe nu de tomatenblokjes en geroosterde paprika's erbij en bak nog even mee. Scheur de koriander en snijd twee pepers in dunne ringetjes. Giet hier het kokende water bij en laat het lekker pruttelen.
  4. Spreid de tortillachips uit op een bakplaat en strooi hier de geraspte kaas over. Snijd de overgebleven peper in ringetjes en strooit dit er ook over. Plaats de bakplaat onder de grill tot de kaas gesmolten en het geheel een mooi goudbruin kleurtje heeft.
  5. Doe ondertussen de yoghurt in een kom en voeg daar de jalopeñopepers plus een beetje vocht en een half bosje munt aan toe. Zet de staafmixer erin en pureer het.
  6. Doe nu de staafmixer in de soep en pureer dat ook. Knijp er een halve limoen boven en roer nog even door.
Tip

Serveertip: geef er op een apart plankje in blokjes gesneden avocado, in vieren gesneden cherry tomaatjes en ongeveer 40 gram feta bij.

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Salade Hawaï met dukkah

Salade Hawaï met dukkah

Eigenlijk was dit gewoon een allegaartje waar geen touw aan vast te knopen was en al helemaal niet geschikt om er een geweldig ogend recept van te maken. Ik weet wel dat ik geen zin had om boodschappen te doen en geen zin had om […]

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Indiaas eten kan vrij pittig zijn. Verkoeling krijg je dan door bijvoorbeeld een stukje naan met raita te eten. Raita is te vergelijken met de Griekse tzatziki. Zoals gebruikelijk met dit soort gerechtjes/dips kun je er vele varianten van vinden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip
Yoghurtdip
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indiaas
Voorbereiding 10 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indiaas
Voorbereiding 10 minuten
Porties
Ingrediënten
Yoghurtdip
Print
Instructies
  1. Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit.
  2. Voeg het komijnpoeder en de yoghurt toe.
  3. Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes en roer dit er ook door.
  4. Strooi er wat gerookte paprikapoeder over ter garnering.
Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Zoals ik al zei in de blog van de kebab: er moest en zou iets worden gemaakt in mijn nieuwe Le Creuset pan. Uiteindelijk is het een mix geworden: de biryani-pilav mix. Biryani is gebakken rijst en pilav is vochtiger, meer als risotto. Serveer er […]

Kofta met sinaasappelrijst en knoflookspinazie

Kofta met sinaasappelrijst en knoflookspinazie

Toen ik onlangs het boek De Vliegeraar ging lezen viel het mij op hoeveel er over eten werd geschreven. Ik kreeg gelijk beelden van gezellige avonden met familie en vrienden, overvolle schalen met allerlei geurige en kleurige heerlijkheden, volle glazen en veel gelach en gepraat. […]

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu een overheerlijk recept van gekruide bloemkool.

Wist je dat…

  • er bloemkoolrassen zijn met witte, paarse, oranje en groene bloemkolen?
  • er in de 12e eeuw al een bloemkool werd beschreven?
  • bloemkool rauw erg lekker is met bijvoorbeeld een knoflookdipsausje?
  • 100 gram verse bloemkool 80 mg vitamine C en 20 mg ijzer bevat?
  • bloemkool een prima vervanger is van aardappelen en rijst?
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gekruide bloemkool
gekruide bloemkool
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkool
gekruide bloemkool
Print
Instructies
Bloemkool
  1. Verwarm de oven tot 200°C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.
  3. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in piepkleine stukjes en leg ook op de bakplaat.
  4. Besprenkel de hele boel met olie, paprikapoeder, komijnzaad en peper en zout.
  5. Hussel alles goed door elkaar met je handen of - als je dat vies vindt - met een flinke lepel.
  6. Plaats de bakplaat in de oven en laat dat daar voor ongeveer een half uurtje. Wel af en toe kijken natuurlijk.
Saus
  1. Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd hem in hele kleine stukjes (raspen kan, maar de saus wordt dan wat dun).
  2. Snijd de overgebleven knoflook fijn en doe dit samen met de yoghurt in een kom. Beetje bij beetje yoghurt toevoegen, want je wilt een stevige hapbare saus.
  3. Snijd nu het halve bosje munt fijn en roer dit, samen met de ras el hanout door de saus.
  4. Wil je het afmaken? Sprenkel er dan wat limoensap over; lekker fris!
Tip

Serveer bijvoorbeeld met een braadworst die in ontbijtspek is gewikkeld.

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Eetlust! Dat is de naam van de website waar ik het recept voor deze overheerlijke zomerse komkommer-meloensoep vandaan heb. Els geeft daarbij nog wat tips over wat je wel en niet zou moeten doen tijdens het afkoelen van de pan soep en stopt er nog wat […]