Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: nootmuskaat

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Pommes duchesse vind ik toch wel zo’n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen rond de feestdagen te eten kreeg. Tegenwoordig wil ik ze nog wel eens vaker eten. Maar waarom zou je ze kant en klaar kopen, als je ze ook zelf […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Een heerlijk gerecht deze gevulde koolbladeren uit de slowcooker. En wat fijn dat je na je werk zo aan tafel kunt. Nou ja, je moet natuurlijk nog wel even de tafel dekken, maar dan kun je gelijk zitten ook! Chinese kool kun je zowel rauw […]

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Ikea Wij kennen die Zweedse gehaktballetjes van de IKEA-warenhuizen. Maar in Zweden is het een traditioneel gerecht. Ik moest en zou die balletjes gisterenavond eten, met cranberry-compote en frietjes. Mjammie! De huisgenoten waren erg blij met deze “fastfood-traktatie”, dus ik wil het jullie ook niet onthouden. Smaklig […]