Ingrediënt: nootmuskaat

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

Een heerlijk gerecht deze gevulde koolbladeren uit de slowcooker. En wat fijn dat je na je werk zo aan tafel kunt. Nou ja, je moet natuurlijk nog wel even de tafel dekken, maar dan kun je gelijk zitten ook! Chinese kool kun je zowel rauw […]

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Ikea

Wij kennen die Zweedse gehaktballetjes van de IKEA-warenhuizen. Maar in Zweden is het een traditioneel gerecht. Ik moest en zou die balletjes gisterenavond eten, met cranberry-compote en frietjes. Mjammie!

De huisgenoten waren erg blij met deze “fastfood-traktatie”, dus ik wil het jullie ook niet onthouden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Zweeds
Voorbereiding 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Cranberry compote
Zweedse gehaktballetjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Zweeds
Voorbereiding 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Cranberry compote
Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes
Print
Instructies
Cranberry compote
  1. Los de suiker op in de port en sinaasappelsap
  2. Voeg de kaneel en de cranberries toe.
  3. Laat alles inkoken en afkoelen. Mocht het te ver zijn ingekookt dan voeg je simpelweg wat water toe.
Zweedse gehaktballetjes
  1. Snipper de ui en fruit deze even aan en laat het vervolgens afkoelen.
  2. Klop het ei los met een vork.
  3. Meng alle ingrediënten (behalve room en bouillon) goed door elkaar en draai balletjes ter grootte van een pingpongbal. Dek ze af.
  4. Laat ze in de koelkast even opstijven (maar als je weinig tijd hebt kun je ze ook even in de diepvries doen).
  5. Bak de balletjes rondom mooi bruin tot ze gaar zijn. Schep de balletjes uit de pan, doe ze in een schaal en dek ze af.
  6. Blus het bakvet af met 100 ml runderbouillon, voeg daar 200 ml room aan toe en laat de saus indikken. Mocht het niet genoeg indikken maak dan gebruik van wat bindmiddel.

Smaklig måltid!