Ingrediënt: olie

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ’s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun je het beste de kokos er pas op het laatst door doen.

Ik at deze oerapan met rempah en jasmijnrijst.

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Oerapan: Indische droge groenteschotel
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
oerapan
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
oerapan
Print
Instructies
  1. Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  2. Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  3. Fruit de ui en knoflook in de olie.
  4. Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  5. Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  6. Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

Sinds lange tijd staat dadar gulung bovenaan mijn verlanglijstje om te maken. Op de een of andere manier kwam het er maar steeds niet van. Tijd, zin of welke andere smoes er ook voor werd bedacht, het bleef knagen. Maar nu ik al een tijdje […]

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi […]

Romige courgettesoep met munt

Romige courgettesoep met munt

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij ik wel 1 ui heb gebruikt  en de knoflook heb verdubbeld.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Romige courgettesoep met munt
courgettesoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
courgettesoep
Print
Instructies
  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  3. Voeg de courgette toe en bak dit nog circa 1 minuut mee.
  4. Schenk er vervolgens de bouillon bij en breng het aan de kook. Laat circa 10 minuten koken.
  5. Doe er de blaadjes van vier takjes munt bij (of meer of minder als je er niet zo van houdt).
  6. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met wat versgemalen peper.

Lekker voor erbij

Snijd een ciabatta doormidden, besmeer die rijkelijk met philadelphia kruiden en beleg vervolgens rijkelijk met rosbief. Strooi er vervolgens wat tuinkers over.

Variatie: zalm is hier natuurlijk ook heel erg lekker bij!

Het geheel leek me wel wat flauw van smaak, maar heb verder toch maar niets gewijzigd aan het recept. En daar was ik achteraf blij mee, want wat was dit een heerlijk kruidig soepje!

Bron: 24kitchen

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten. Nog te verwerken recepten Vandaag eten we erg makkelijk, dat geeft mij weer tijd om even wat recepten toe te voegen aan de website. Er staan her en der nog wat concepten dus […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees kunt bereiden. Aangezien dochter vegetarisch is koos ik voor die variant, maar voor het gemak geef ik hieronder de versie weer waarin vlees is verwerkt. Je ziet: ik zit helemaal […]

Zelf naan maken doe je zo

Zelf naan maken doe je zo

Normaal ging ik altijd naar de supermarkt om naan te kopen. Nu ik eenmaal weet hoe simpel het is zal ik dit niet gauw meer doen! En jij ook niet als je weet hoe simpel en snel je het zelf even maakt.

Voeg een ‘beetje ik’ toe

Daarnaast is het zo dat je nu je eigen smaak er aan kunt geven, zie dat maar te doen bij een supermarkt naan. Meer of minder knoflook of kruiden die je in de kant-en-klare naan niet tegen zult komen. Niets is te gek, het is tenslotte jouw naan!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Naan (Indiaas platbrood)
Naan
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
naan
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
naan
Naan
Print
Instructies
  1. Ik deed alle ingrediënten in de KitchenAid, maar natuurlijk kan het ook met de hand! Kneed alles tot een soepel deeg.
  2. Als het wat droog aanvoelt doe je er een beetje yoghurt of water bij, indien te nat dan natuurlijk nog wat meel toevoegen.
  3. Verdeel de bal in vier gelijke stukken en rol het met behulp van een deegroller uit tot lapjes van ca. 1 cm dik. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
  4. Bestrijk de deeglappen met wat olie.
  5. Bak ze in de grillpan tot ze gaar en bruin zijn.
Tip

Lekker met raita!

Bami goreng

Bami goreng

Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ook niet! Onderstaande bami is overheerlijk en natuurlijk niet te verwarren met die van de Chinees om de hoek. Variatie met bami Bami goreng zie je in vele variaties: met groente, […]