Ingrediënt: olijfolie

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun je die broodjes bij de supermarket kopen en ze in het broodrooster stoppen. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte pitabroodjes. Invriezen Je kunt ze makkelijk invriezen. […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gemarineerde paprika's
Gemarineerde paprika's
Print
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gemarineerde paprika's
Print
Instructies
  1. Zet de oven/grill op vol vermogen.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
  3. Grill de paprika's tot ze zwart zien en "blaren" krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
  4. Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika's. Goed mengen.
  5. Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Mexicaanse soep met tortillachips

Mexicaanse soep met tortillachips

Deze Mexicaanse soep zag ik voor het eerst op 24Kitchen in de serie Jamie’s 15 minute-meals. Die serie vind ik helemaal geweldig, de manier waarop hij over eten praat (ik val in herhaling) en de manier waarop hij met zijn potten en pannen omgaat vind ik […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Marokkaanse saus van Annabel

Marokkaanse saus van Annabel

Vorige week weer een aflevering van Annabel Langbein op 24Kitchen bekeken. Ditmaal ging ze een Marokkaanse saus maken. En die zag er toch wel zo ongeloveloos lekker uit dat ik besloot dat het volgende weekend te gaan maken. En zo kwam het dat ik gisteren in de keuken stond met een waslijst aan ingrediënten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Marokkaanse saus van Annabel
Marokkaanse saus
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Marokkaans
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Marokkaans
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Marokkaanse saus
Print
Instructies
  1. Doe de Spaanse pepers met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een pasta.
  2. Doe de pasta in een grote pan en voeg het komijn en venkelzaad toe.
  3. Laat het mengsel - terwijl je af en toe roert - ca. 30 minuten op matig vuur bakken.
  4. Voeg tomaten, het tomatensap of water en de azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chili vlokken toe.
  5. Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren (ongeveer 2 uur) tot de saus een mooie dikke consistentie heeft.
  6. Verdeel de saus over verschillende potten.

Serveertips

In de uitzending gaf ze nog een paar mogelijkheden hoe deze saus te gebruiken. Bijvoorbeeld met kleine gehaktballetjes in deze verrukkelijke saus of als een soort groentegerecht waarbij je de saus moest verwarmen, spinazie er in laten slinken en vervolgens wat eieren er in laten stollen. Heerlijk zag het er uit allemaal.

Ik serveerde het als saus met kipstukjes en daarbij een couscous met rode ui en granaatappel-pitjes. Zalig! En het mooie: er was nog wat over, dus dat eet ik vandaag als lunch!

Frans Baskenland en hun kippetjes

Frans Baskenland en hun kippetjes

Piment d’Espelette Een tijd geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje piment d’Espelette, zodat ik een heerlijke Baskische kip kon maken. Espelette is een dorpje in Frans Baskenland in de streek Aquitane alwaar je prachtige witte huisjes aantreft die […]

Ga je mee naar Brazilië?

Ga je mee naar Brazilië?

Braziliaanse kaasbroodjes zijn de lekkerste Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens […]

Spinazietaart

Spinazietaart

Er zijn vele soorten spinazietaart, maar deze is werkelijk heerlijk en nog redelijk snel klaar ook. Er is niets overgebleven van het oorspronkelijke recept, maar dat hoeft ook niet. Filodeeg werd ook een rommeltje, maar ach, voor alles is een eerste keer en de volgende keer zal ik er toch maar wat handiger mee omgaan.

Recept volgen

Ik volg zelden een recept op de voet. Ten eerste vind ik er bij voorbaat al te weinig knoflook in zitten. Geen knoflook? Dan is het al bijna niet geschikt voor bij ons thuis. En wanneer er in een zogenaamd pittig recept staat dat je een rode peper moet ontdoen van de zaadlijst, schiet ik al helemaal in de lach. Ieder kookt toch naar eigen smaak en inzicht tenslotte.

Keuken

Deze spinazietaart heb ik het predikaat “Italiaanse Keuken” meegegeven, maar of dat ook werkelijk zo is? Door de pijnboompitten, mozzarella en zongedroogde tomaten waande ik mij direct in Italië. Dus vergeef me als ik er een landje of wat naast zit 🙂

Is spinazie echt zo goed voor je?

Ja, want spinazie bevat o.a. water, eiwit, koolhydraten, vet, oxaalzuur, caroteen, vitamine B1 en B2, vitamine B6, vitamine C en E, ijzer, kalium, calcium, koper, magnesium, natrium, fosfor en zink.

Heel veel nodig

Je kunt er van uit gaan dat bijna de helft van de spinazie slinkt aangezien het heel veel vocht bevat. Let hier dus goed op wanneer je spinazie wilt koken of bakken.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Spinazietaart
Spinazietaart
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Spinazietaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Kook de spinazie een minuut of drie en giet het af, druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  3. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Klop de eieren los in een grote kom, voeg daar de pijnboompitten, kleingesneden mozarella en zongedroogde tomaten aan toe. Knoflook, peper en zout naar eigen smaak toevoegen.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg vijf vellen filodeeg hierop.
  6. Besmeer ieder vel met wat olijfolie.
  7. Stort hierop het spinaziemengsel en dek af met de overige vijf vellen, ook hierbij ieder vel insmeren met wat olie.
  8. Vouw de randen dicht.
  9. Bestrooi het geheel met sesaamzaad.
  10. Zet de spinazietaart ca. 30 minuten in de oven.
Tip

Een volgende keer voeg ik een paar druppels tabasco toe om het geheel wat pittiger te maken.

Wij hebben dit geserveerd met gratin en rollade. Heerlijk!

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]