Ingrediënt: olijfolie

Geroosterde venkel met groene currysaus

Geroosterde venkel met groene currysaus

Een overheerlijk gerecht, maar absoluut niet fotogeniek. Of ik kan niet fotograferen, kan natuurlijk ook nog. Maar het kan ook liggen aan het feit dat manlief laat thuis kwam en de venkel en rode ui dus een beetje verschrompeld waren. En omdat ik de saus […]

Crackers met zaden en pitten

Crackers met zaden en pitten

Deze crackers zijn lekker als tussendoortje, lunch of als ontbijt. Gewoon lekker uit het vuistje of met een beetje honing. Of met deze overheerlijke avocadospread. Wat je er ook mee doet: deze crackers met zaden en pitten vervelen niet snel. Zaden & Pitten Je zult […]

Worteltjestaart met pesto

Worteltjestaart met pesto

We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. Erg lekker natuurlijk, maar niet echt geschikt voor het avondmaal. Deze worteltjestaart is dat wel!

Worteltjestaart

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen. Bijna alle kinderen lusten wel worteltjes. Als je dan ook nog eens zegt dat het een taart is, zullen ze het helemaal graag willen eten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Worteltjestaart met pesto
worteltjestaart
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Taart
Pesto
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Taart
Pesto
worteltjestaart
Print
Instructies
Taart
  1. Verwarm de oven voor tot 200℃.
  2. Snijd het loof van de bospenen af maar laat er een stukje aan zitten (ongeveer 2 cm). Gooi het loof niet weg! Was en schil de wortelen en snijd ze in de lengte door midden. Hele dikke wortelen in de lengte in vieren snijden. Kook de wortelen 5 minuten in ruim kokend water. Zonder zout, dat wordt later gebruikt.
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit.
  4. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en 1 teen uitgeperste knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg.
  5. Leg de worteltjes hier boven op en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  6. Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen.
Pesto
  1. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Lepel wat van de pesto op ieder stukje taart.
Tip

Leuk om wat loof fijn te snijden en over de taart te strooien.

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun je die broodjes bij de supermarket kopen en ze in het broodrooster stoppen. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte pitabroodjes. Invriezen Je kunt ze makkelijk invriezen. […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gemarineerde paprika's
Gemarineerde paprika's
Print
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gemarineerde paprika's
Print
Instructies
  1. Zet de oven/grill op vol vermogen.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
  3. Grill de paprika's tot ze zwart zien en "blaren" krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
  4. Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika's. Goed mengen.
  5. Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Mexicaanse soep met tortillachips

Mexicaanse soep met tortillachips

Deze Mexicaanse soep zag ik voor het eerst op 24Kitchen in de serie Jamie’s 15 minute-meals. Die serie vind ik helemaal geweldig, de manier waarop hij over eten praat (ik val in herhaling) en de manier waarop hij met zijn potten en pannen omgaat vind ik […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Marokkaanse saus van Annabel

Marokkaanse saus van Annabel

Vorige week weer een aflevering van Annabel Langbein op 24Kitchen bekeken. Ditmaal ging ze een Marokkaanse saus maken. En die zag er toch wel zo ongeloveloos lekker uit dat ik besloot dat het volgende weekend te gaan maken. En zo kwam het dat ik gisteren in de keuken stond met een waslijst aan ingrediënten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Marokkaanse saus van Annabel
Marokkaanse saus
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Marokkaans
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Marokkaans
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Marokkaanse saus
Print
Instructies
  1. Doe de Spaanse pepers met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een pasta.
  2. Doe de pasta in een grote pan en voeg het komijn en venkelzaad toe.
  3. Laat het mengsel - terwijl je af en toe roert - ca. 30 minuten op matig vuur bakken.
  4. Voeg tomaten, het tomatensap of water en de azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chili vlokken toe.
  5. Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren (ongeveer 2 uur) tot de saus een mooie dikke consistentie heeft.
  6. Verdeel de saus over verschillende potten.

Serveertips

In de uitzending gaf ze nog een paar mogelijkheden hoe deze saus te gebruiken. Bijvoorbeeld met kleine gehaktballetjes in deze verrukkelijke saus of als een soort groentegerecht waarbij je de saus moest verwarmen, spinazie er in laten slinken en vervolgens wat eieren er in laten stollen. Heerlijk zag het er uit allemaal.

Ik serveerde het als saus met kipstukjes en daarbij een couscous met rode ui en granaatappel-pitjes. Zalig! En het mooie: er was nog wat over, dus dat eet ik vandaag als lunch!

Frans Baskenland en hun kippetjes

Frans Baskenland en hun kippetjes

Piment d’Espelette Een tijd geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje piment d’Espelette, zodat ik een heerlijke Baskische kip kon maken. Espelette is een dorpje in Frans Baskenland in de streek Aquitane alwaar je prachtige witte huisjes aantreft die […]