Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: peper

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

Soms heb je van die dagen dat je nog van alles moet doen en je geen tijd vrij wilt maken om te koken. Natuurlijk kun je dan iets laten bezorgen, of misschien uit de vriezer halen. Maar je kunt ook deze supersnelle pompoensoep maken. Krijg […]

Nooitgedacht dat dit zo’n geweldig recept zou zijn! (kapucijnerschotel)

Nooitgedacht dat dit zo’n geweldig recept zou zijn! (kapucijnerschotel)

Hou jij ook van kapucijners? En van spek? En van kruidige specerijen? Lees dan vooral verder. Dit recept is wel zo ontzettend lekker. Eerlijk gezegd had ik “nooitgedacht” dat er maar zo weinig ingrediënten voor nodig zouden zijn. Nooitgedacht Dit gerecht heb ik voor het […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Empanadas Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk. Print Maaltijd Snacks – hartig, Voorgerecht Voorbereiding 10 minuten Kook Tijd 15 minuten […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees. Dit […]

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen van de asperges, het diepe oranjeroze van de zalm en het geel van de citroen maakt mij vrolijk. Ik vind asperges met zalm gewoon een gouden combinatie. […]

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Waarom zou je schillen en kontjes van asperges weggooien als je er overheerlijke aspergesoep van kunt koken? Aspergeseizoen Het aspergeseizoen is helaas maar kort: ongeveer half april (afhankelijk van de temperatuur) tot 24 juni. Dit houdt […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Romige courgettesoep met munt

Romige courgettesoep met munt

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij […]

Bami goreng

Bami goreng

Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ook niet! Onderstaande bami is overheerlijk en natuurlijk niet te verwarren met die van de Chinees om de hoek. Variatie met bami Bami goreng zie je in vele variaties: met groente, […]

Op reis door Turkije

Op reis door Turkije

Pilav, gehakt, tzatziki en gemengde salade Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ik weer eens niet zo’n trek heb of al misselijk word bij het denken aan eten gaat dit er echt wel in! Heb alleen niet altijd de puf om […]