Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: peterselie

Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je […]

Pastasalade met gebakken kip en avocado

Pastasalade met gebakken kip en avocado

Op warme dagen heb je niet altijd zin in een warme maaltijd. En de salades komen misschien je neus wel uit. Maak dan eens deze pastasalade met gebakken kip. Het is echt een aanrader. Lekker fris en door de appel een beetje zoet. Maar ook […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

Ikea Wij kennen die Zweedse gehaktballetjes van de IKEA-warenhuizen. Maar in Zweden is het een traditioneel gerecht. Ik moest en zou die balletjes gisterenavond eten, met cranberry-compote en frietjes. Mjammie! De huisgenoten waren erg blij met deze “fastfood-traktatie”, dus ik wil het jullie ook niet onthouden. Smaklig […]

BBQ is een mannending!

BBQ is een mannending!

Tenminste, dat willen ze ons allemaal doen geloven Wie herkent het volgende niet? Wanneer mijn man de BBQ heeft aangestoken en iedereen aan tafel lekker zit te smullen krijgt hij het ene compliment na het andere. Wat is ie toch geweldig. En dat is ie […]

Köfte, muntknoflooksaus en gekruide rijst

Köfte, muntknoflooksaus en gekruide rijst

Terug uit Londen kan ik me eindelijk weer uitleven in de keuken en ik had voor de halve week al bedacht wat het moest gaan worden: maandag een kokosrijst met knoflookgarnalen, dinsdag pasta met spinazie en woensdag Griekse stijl köfte, muntknoflooksaus en gekruide rijst. Lekker […]

Gevulde aubergine: gehakt en Parmezaanse kaas

Gevulde aubergine: gehakt en Parmezaanse kaas

Laat ik beginnen met te zeggen dat het belangrijk is dat je grote aubergines gebruikt! Die van mij waren eigenlijk te klein, waardoor de helft van de vulling er naast viel. Doet aan de smaak van de gevulde aubergine niets af, maar het is minder fraai […]