Ingrediënt: prei

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt er eigenlijk van alles in verwerken. Zo’n quiche is dan ook een geweldige oplossing voor aan het eind van de week. Vaak heb je dan nog een beetje […]

Bami goreng

Bami goreng

Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ook niet! Onderstaande bami is overheerlijk en natuurlijk niet te verwarren met die van de Chinees om de hoek. Variatie met bami Bami goreng zie je in vele variaties: met groente, […]

Preitaart: lekker hartig

Preitaart: lekker hartig

Mijn schoonouders zouden komen eten. Manlief wilde graag een hartige taart, dus ik hoefde niet echt na te denken. Met een hartige taart kun je alle kanten uit: groente, kruiden, wel of geen vlees, wel of geen kaas. Het kan allemaal. Ik koos voor deze hartige preitaart.

Makkelijk

Het fijne aan dit recept is dat je alles van te voren kunt snijden en klaarmaken of klaarzetten. Zodra je gasten binnenkomen schuif je het in de oven en je kunt je lekker bezig houden met je gasten. Veel gezelliger dan steeds de keuken in te moeten. Overigens kun je deze taart natuurlijk ook gewoon helemaal een dag van tevoren klaarmaken. Hoef je hem alleen maar – afgedekt met alufolie – op te warmen in de oven.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Preitaart
preitaart
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
preitaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 200℃.
  2. Kneed de bloem, koude boter, het ei, water zout en basilicum tot een soepel deeg.
  3. Dek het deeg af met folie en leg het minimaal een half uur in de koelkast om te rusten.
  4. Snijd de prei in kleine ringen en was het goed. Laat het goed uitlekken.
  5. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan.
  6. Snipper de ui en pers de knoflook en voeg dit samen met de uitgelekte prei toe aan de spekblokjes. Even meebakken.
  7. Wanneer de prei geslonken is, overdoen in een vergiet en weer uit laten lekken.
  8. Klop de eieren los in een grote kom en voeg wat melk en de geraspte kaas toe. Schep er het preimengsel door, evenals de kruidnagel en djinten.
  9. Snijd de rookworst in kleine stukjes en schep ook door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Vet een taartvorm in. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Schep de vulling in de taartvorm.
  11. Snijd de cherry tomaatjes in vieren en haal de basilicum van de takjes af. Leg dit her en der op de taart.
  12. Schuif de vorm in de oven en laat het zo'n 30-45 minuten staan.
Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

Vandaag niet zo heel veel zin om moeilijk te doen in de keuken, maar wil eigenlijk wel graag lekker eten. En natuurlijk wat restjes opmaken! Ik heb nog pasta, prei en wat andere dingetjes, daar moest vast wat van te maken zijn. Dus even een […]