Ingrediënt: rode peper

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

Gisteren had ik toch zo’n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus toen lunchtijd naderde ben ik lekker de voortent in gegaan om deze heerlijke soto ajam te maken. Soto ajam Van oorsprong is soto ajam (of saoto) […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gemarineerde paprika's
Gemarineerde paprika's
Print
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gemarineerde paprika's
Print
Instructies
  1. Zet de oven/grill op vol vermogen.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
  3. Grill de paprika's tot ze zwart zien en "blaren" krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
  4. Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika's. Goed mengen.
  5. Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Meatloaf á la Jamie Oliver

Meatloaf á la Jamie Oliver

Sinds 2011 ben ik mateloos fan van Jamie. En alhoewel ik tegenwoordig steeds vaker denk “hé, dat trucje ken ik wel onderhand”, blijf ik het geweldig vinden om te kijken hoe hij kookt, praat over eten, zich inzet voor goed voedsel enzovoort. De passie waarmee […]

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Courgettebeignets
Courgettebeignets
Print
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
beignets
Ingrediënten
Courgettebeignets
Print
Instructies
  1. Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  2. Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  4. Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  5. Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  6. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  7. Bak ze ongeveer drie minuten per kant.
Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, helemaal als je dan bijvoorbeeld de Indische spareribs erbij maakt die in de slowcooker moeten. Je moet er dan natuurlijk wel van tevoren over nagedacht hebben. De spareribs moeten tenslotte ook nog […]

Sambal goreng tempeh kering

Sambal goreng tempeh kering

Droog gebakken tempeh, heerlijk, ik zeg vaker op tafel! Maar… het valt eerlijk gezegd nog niet mee om dit goed te krijgen. Want of de tempeh is lekker knapperig tot aan het vervolgproces, of wel het wordt helemaal niet knapperig. Op de website van Kokkie Slomo staat het […]

PIttige pompoensoep

PIttige pompoensoep

Vanavond een overheerlijke pompoensoep met een Indiaas tintje. Lekker pittig door de curry, maar toch ook wat zoetig door de kokosmelk.  Doordat er aardappelen door gaan is het best een stevig soepje, wanneer je er wat naan of Turks brood bij geeft kan dit prima als maaltijd dienen.

Vleeseter?

En wil je toch wat vlees? Of eh… gevogelte? Snijd dan een kipfilet in flinterdunne plakjes (direct vanuit de diepvries is het makkelijkste). Laat de plakjes in de hete soep vallen, even doorroeren en de kip is ook goed gaar. Geen angst voor salmonella, wij hebben dit meerdere keren gegeten op deze manier en zijn er nog nooit ziek van geworden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
PIttige pompoensoep
Pompoensoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indiaas
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indiaas
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pompoensoep
Print
Instructies
  1. Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Snipper de ui, snijd de pompoen en aardappelen in blokjes, snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, rasp de gember.
  3. Fruit de ui, pompoen en peper in wat olijfolie, voeg dan de aardappel, gember en stengel citroengas toe.
  4. Zet het geheel onder met groentenbouillon.
  5. Laat dit pruttelen tot de pompoen lekker zacht is).
  6. Pureer het geheel dan met de staafmixer.
  7. Voeg de currypasta en kokosmelk toe.
  8. Garneer met de blaadjes koriander.
Tip

Wanneer je deze soep als voorgerecht serveert kun je hier zeker wel met 4 personen van eten.

Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en simpel te maken bijgerecht. Wat mij betreft mag dit niet ontbreken bij de rijsttafel. Of dat nu wel of niet zo hoort, maakt me niet veel uit. Stemmen: 0 […]