Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: salam

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt. Rijsttafel? Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees kunt bereiden. Aangezien dochter vegetarisch is koos ik voor die variant, maar voor het gemak geef ik hieronder de versie weer waarin vlees is verwerkt. Je ziet: ik zit helemaal […]

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, helemaal als je dan bijvoorbeeld de Indische spareribs erbij maakt die in de slowcooker moeten. Je moet er dan natuurlijk wel van tevoren over nagedacht hebben. De spareribs moeten tenslotte ook nog […]

Sajoer lodeh van Chinese kool

Sajoer lodeh van Chinese kool

Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker is het wel! Gewoon een beetje strooien en gieten met wat ik nog in huis heb, doet wonderen. Het ruikt hier namelijk hetzelfde als wanneer ik de authentieke recepten maak. […]