Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: santen

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Kokosblokjes: lekker en goed tegen een energie-dipje

Kokosblokjes: lekker en goed tegen een energie-dipje

Het is denk ik al zeker twee jaar geleden dat ik deze heerlijke kokosblokjes voor het eerst maakte. Doordat ik de website grondig heb aangepakt ben ik helaas ook het een en ander aan recepten kwijtgeraakt (of had ik deze niet geplaatst?). Hoe dan ook; ze […]

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten. Nog te verwerken recepten Vandaag eten we erg makkelijk, dat geeft mij weer tijd om even wat recepten toe te voegen aan de website. Er staan her en der nog wat concepten dus […]

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt. Rijsttafel? Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken […]

Sambal peteh

Sambal peteh

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Sajoer lodeh van Chinese kool

Sajoer lodeh van Chinese kool

Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker is het wel! Gewoon een beetje strooien en gieten met wat ik nog in huis heb, doet wonderen. Het ruikt hier namelijk hetzelfde als wanneer ik de authentieke recepten maak. […]

Sambal badjak

Sambal badjak

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is! Timbaaltje […]