Ingrediënt: selderij

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun […]

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi […]

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt is dus een salade naar mijn hart.

Pittig en fris

Door de selderij en rode peper is deze salade lekker pittig. Door de munt is het tegelijkertijd fris. En de rucola geeft het een heerlijk kruidige smaak. Wat mij betreft is dit een op-en-top-BBQ-salade!

Variatie

Strooi er eens wat granaatappelpitjes overheen. Ik vind het altijd heerlijk verrassend als er zo’n pitje openbarst. Het geeft me een soort vrolijk zomers gevoel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Salade van courgette en munt
salade van courgette
Print
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
salade van courgette
Print
Instructies
  1. Maak met behulp van een dunschiller lange slierten van de courgette. Het eerste plakje is schil en kan weg. Dan ga je door tot de zaadlijst en draai je de courgette en kwartslag. Uiteindelijk hou je alleen een vierkante zaadlijst over. Die kan bij de kippen 🙂
  2. Snijd de peper en selderij in piepkleine stukjes en snijd de komkommer in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de munt fijn.
  3. Pers de limoen en meng dit met de olie.
  4. Schep nu alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Laat het even zo staan alvorens te serveren.