Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: sereh

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ’s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Nasi- / bamikruiden

Nasi- / bamikruiden

Een heerlijke kruidenmix voor o.a. nasi of bami goreng, saté en eieren

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Sambal peteh

Sambal peteh

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Sajoer lodeh van Chinese kool

Sajoer lodeh van Chinese kool

Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker is het wel! Gewoon een beetje strooien en gieten met wat ik nog in huis heb, doet wonderen. Het ruikt hier namelijk hetzelfde als wanneer ik de authentieke recepten maak. […]

Sambal goreng spruitjes

Sambal goreng spruitjes

Wat zeg je nu? Hou je niet van spruitjes? Nou, van deze sambal goreng spruitjes toch zeker wel hoor! Lijkt in niets op de verzopen spruit, die te lang is doorgekookt: de oer-Hollandse sopdot. Doe dus gewoon maar even lekker mee en stap die keuken […]

Sambal goreng udang

Sambal goreng udang

Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Sambal goreng udang […]

Sambal badjak

Sambal badjak

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.