Ingrediënt: sjalotje

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt er eigenlijk van alles in verwerken. Zo’n quiche is dan ook een geweldige oplossing voor aan het eind van de week. Vaak heb je dan nog een beetje […]

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Na mijn avonturen met snacks, eieren en courgettepakketjes besloot ik om eens iets te gaan doen met gehakt en bladerdeeg.  Je kent die frikandelbroodjes van de supermarkt of bakker misschien wel? Nou, ik wilde dus gehaktbroodjes gaan maken. Wederom een succes die herhaling vereist.

Plakkende gehaktbroodjes

Het bladerdeeg was mooi knapperig en het gehakt was heerlijk sappig. De volgende keer doe ik alleen wel een stukje bakpapier onderin de mand. Of ik spuit hem in met een heel dun laagje olie. Het bladerdeeg bleef na het derde gehaktbroodje namelijk een beetje plakken.

Aangezien ik een kleine AF heb kon ik maar twee gehaktbroodjes per keer maken (de volgende AF wordt een XXL!). Je kunt het gehakt kruiden en vullen zo je zelf wilt natuurlijk, maar ik maakte ze als volgt.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gehaktbroodjes uit de AF
gehaktbroodjes
Print
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
gehaktbroodjes
Print
Instructies
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar.
  3. Om het gehakt gelijkmatig te verdelen gebruikt ik een kwart cup maatschepje. Ik haalde er vijf porties uit.
  4. Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op de ene helft van een plakje bladerdeeg.
  5. Maak met een gewoon mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje.
    gehaktbroodjes
  6. Druk de zijkanten goed aan/dicht met een vork of je vingers (ik vind een vork een leuker effect geven).
  7. Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei.
  8. Leg de broodjes in de mand en schuif in de AF. Stel de AF in op 200°C en de tijd op 10 minuten.

Voedingswaarde
Gehaktbroodjes uit de AF
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 240 Calorieën uit Vetten 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 16g 25%
Verzadigd Vet 5g 25%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 91mg 30%
Natrium 324mg 14%
Kalium 235mg 7%
Totaal Koolhydraten 7g 2%
Voedingsvezels 0.3g 1%
Suikers 0.2g
Eiwitten 17g 34%
Vitamine A 2%
Vitamine C 1%
Calcium 2%
Ijzer 13%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Op reis door Turkije

Op reis door Turkije

Pilav, gehakt, tzatziki en gemengde salade Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ik weer eens niet zo’n trek heb of al misselijk word bij het denken aan eten gaat dit er echt wel in! Heb alleen niet altijd de puf om […]

Sambal goreng udang

Sambal goreng udang

Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Sambal goreng udang […]

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Eetlust! Dat is de naam van de website waar ik het recept voor deze overheerlijke zomerse komkommer-meloensoep vandaan heb. Els geeft daarbij nog wat tips over wat je wel en niet zou moeten doen tijdens het afkoelen van de pan soep en stopt er nog wat extra ingrediënten in die ik achterwege heb gelaten. Hier dus mijn versie van het recept. Voor jullie gemak, maar ook voor mezelf zodat ik het later weer gemakkelijk terug kan vinden.

Soep in de zomer

Bij soep denk je nou niet echt aan de zomer. Ik niet tenminste. Maar er zijn genoeg soepjes die je prima kunt eten in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan gazpacho, een heerlijke Spaanse soep die koud gegeten wordt of een koude bietensoep. Je hoeft er niet eens voor aan tafel als je geen zin hebt. Gewoon lekker lui onderuit gezakt met een groot glas van deze soep stil je de ergste trek. Ik heb zomers tenminste minder “honger”.

Maak de komkommer-meloensoep op tijd

Het is een koude zomerse soep. Dus als je, net als ik, te laat begint zit er niets anders op dan de pan maar in de vriezer te zetten. Let wel op dat het dan geen komkommer-meloenijs wordt. Alhoewel… is misschien ook wel lekker met dat prachtige weer. Dank je wel Els, dat ik het recept mocht overnemen op mijn blog.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Komkommer-meloensoep
komkommer-meloensoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
komkommer-meloensoep
Print
Instructies
  1. Snipper het sjalotje fijn en hak de komkommer in niet al te grote stukken. Ik liet de schil zitten. Haal de pitten uit de meloen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit het sjalotje en de komkommer ongeveer vijf minuten. Giet dan de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  3. Laat het geheel pruttelen tot de komkommer lekker zacht is. Voeg dan de meloen toe en laat het nog even zachtjes koken.
  4. Zet nu het vuur uit en giet de inhoud van de pan in een blender. Of zet een staafmixer in de pan.
  5. Als het een egale massa is, zet je het in de koelkast tot het ijskoud is.
  6. Vlak voor het serveren wat citroensap erdoor, een draai vers gemalen peper erover en wat blaadjes munt, al dan niet grof gehakt, er door roeren.