Ingrediënt: spekblokjes

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt er eigenlijk van alles in verwerken. Zo’n quiche is dan ook een geweldige oplossing voor aan het eind van de week. Vaak heb je dan nog een beetje […]

Frans stoofpotje met kip en champignons

Frans stoofpotje met kip en champignons

Dit bericht is oorspronkelijk ergens in 2011 (denk ik) geplaatst, maar een stoofpotje kan natuurlijk altijd. Troost na het ziekenhuis Dol op koken en een iPad mini rijker: dat vroeg gewoon om de Recept van de Dag app van 24Kitchen. Deze week kreeg ik een recept […]

Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd
gegrilde courgette
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gegrilde courgette
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  3. Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  4. Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  6. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  7. Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).
Herfst op een bordje

Herfst op een bordje

Kastanjes, ik had ze nog nooit gegeten en vond dat het er nu maar eens van moest komen met dit herfstweer. In het buitenland schijn je ze op straat wel gepoft te kunnen kopen, maar ik ben ze nog nooit tegengekomen. Ik vond het dan […]

Preitaart: lekker hartig

Preitaart: lekker hartig

Mijn schoonouders zouden komen eten. Manlief wilde graag een hartige taart, dus ik hoefde niet echt na te denken. Met een hartige taart kun je alle kanten uit: groente, kruiden, wel of geen vlees, wel of geen kaas. Het kan allemaal. Ik koos voor deze hartige […]