Ingrediënt: ui

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun […]

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Empanadas
Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
empenadas
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
empenadas
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  3. Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  4. Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  5. Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  6. Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  7. Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

 


Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Meatloaf á la Jamie Oliver

Meatloaf á la Jamie Oliver

Sinds 2011 ben ik mateloos fan van Jamie. En alhoewel ik tegenwoordig steeds vaker denk “hé, dat trucje ken ik wel onderhand”, blijf ik het geweldig vinden om te kijken hoe hij kookt, praat over eten, zich inzet voor goed voedsel enzovoort. De passie waarmee […]

Romige courgettesoep met munt

Romige courgettesoep met munt

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij ik wel 1 ui heb gebruikt  en de knoflook heb verdubbeld.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Romige courgettesoep met munt
courgettesoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
courgettesoep
Print
Instructies
  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  3. Voeg de courgette toe en bak dit nog circa 1 minuut mee.
  4. Schenk er vervolgens de bouillon bij en breng het aan de kook. Laat circa 10 minuten koken.
  5. Doe er de blaadjes van vier takjes munt bij (of meer of minder als je er niet zo van houdt).
  6. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met wat versgemalen peper.

Lekker voor erbij

Snijd een ciabatta doormidden, besmeer die rijkelijk met philadelphia kruiden en beleg vervolgens rijkelijk met rosbief. Strooi er vervolgens wat tuinkers over.

Variatie: zalm is hier natuurlijk ook heel erg lekker bij!

Het geheel leek me wel wat flauw van smaak, maar heb verder toch maar niets gewijzigd aan het recept. En daar was ik achteraf blij mee, want wat was dit een heerlijk kruidig soepje!

Bron: 24kitchen

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten. Nog te verwerken recepten Vandaag eten we erg makkelijk, dat geeft mij weer tijd om even wat recepten toe te voegen aan de website. Er staan her en der nog wat concepten dus […]

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens. Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond! Stemmen: 1 Score: 5 Jij: […]

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt.

Rijsttafel?

Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken bij de rijsttafel, of gewoon zomaar, omdat het lekker is! En ook nog eens snel klaar eigenlijk. En jawel, zowel koud als warm is het prima te eten. Alhoewel ik lauwwarm persoonlijk het lekkerst vind.

Je kunt de eieren hardgekookt (en gehalveerd) of als omeletreepjes toevoegen.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal goreng telor
Eieren
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Eieren
Print
Instructies
Boemboe
  1. Snijd de pepers, laos, knoflook en uien klein. Maak met behulp van een vijzel of staafmixer hier een prutje van.
  2. Gebruik een fijne rasp om de gember en kemirienoten te raspen en voeg toe.
  3. Doe wat olie in een pan en fruit het mengsel hierin.
  4. Voeg de salambladeren, gula djawa, trassi en de santen toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen.
Omeletreepjes
  1. Bak heel dunne omeletjes en laat ze afkoelen. Rol ze dan op en snijd ze in zeer dunne reepjes. Voeg toe aan de boemboe.
Gekookte eieren
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel en halveer ze, voeg toe aan de boemboe.

Bekijk ook eens dit filmpje wat ik op YouTube vond:

Bami goreng

Bami goreng

Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ook niet! Onderstaande bami is overheerlijk en natuurlijk niet te verwarren met die van de Chinees om de hoek. Variatie met bami Bami goreng zie je in vele variaties: met groente, […]