Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: ui

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Dit recept van Martha de Moré kwam ik tegen op een Facebook-pagina die gericht is op (Philips) Airfryer recepten. Ik heb toestemming gekregen om haar eigen recept met jullie te delen. De sg tempeh kering is gemaakt in een Philips AF, en ik een ander […]

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe kookboeken en leuke hebbedingen voor in de keuken, vond ik een wel heel grappig kookboek: Het Bollywood Kookboek. Bekende Bollywood-sterren geven in dit boek hun lievelingsrecepten. Onderstaand uppittu recept komt uit Mangalore en wordt vaak bij het ontbijt of […]

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika’s zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika’s? Ik heb het al vele keren gemaakt, maar telkens staat me de hardheid van het velletje van de paprika’s tegen. Daarnaast vind ik dat de sterke smaak van […]

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

Alle ingrediënten in huis en vol goede zin begon ik dit recept te maken. Dit moest een heerlijke Indiase curry worden. Met een lobbige pittige kokos-achtige smaak. Heerlijk was het. Pittig ook wel. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. Laat staan dat […]

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun […]

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Empanadas Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk. Print Maaltijd Snacks – hartig, Voorgerecht Voorbereiding 10 minuten Kook Tijd 15 minuten […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Meatloaf á la Jamie Oliver

Meatloaf á la Jamie Oliver

Sinds 2011 ben ik mateloos fan van Jamie. En alhoewel ik tegenwoordig steeds vaker denk “hé, dat trucje ken ik wel onderhand”, blijf ik het geweldig vinden om te kijken hoe hij kookt, praat over eten, zich inzet voor goed voedsel enzovoort. De passie waarmee […]