Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: uien

Mosselen met een Indonesisch tintje

Mosselen met een Indonesisch tintje

Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal begin juli met de nieuwe oogst. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. In […]

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar “slow cooken” toe! Deze keer heerlijke karbonades op Indische wijze. Karbonades met En ook al zeg ik het vaker – en bij meerdere recepten – maar deze karbonades kun je werkelijk […]

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groeten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept […]

Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, was je waarschijnlijk direct door gegaan naar het volgende recept. Tenzij je erg nieuwsgierig bent van aard natuurlijk. Deze kip in een pittige (!) chocoladesaus kreeg […]

Nooitgedacht dat dit zo’n geweldig recept zou zijn! (kapucijnerschotel)

Nooitgedacht dat dit zo’n geweldig recept zou zijn! (kapucijnerschotel)

Hou jij ook van kapucijners? En van spek? En van kruidige specerijen? Lees dan vooral verder. Dit recept is wel zo ontzettend lekker. Eerlijk gezegd had ik “nooitgedacht” dat er maar zo weinig ingrediënten voor nodig zouden zijn. Nooitgedacht Dit gerecht heb ik voor het […]

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

De slowcoker Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ’s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt […]

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Marokkaanse saus van Annabel

Marokkaanse saus van Annabel

Vorige week weer een aflevering van Annabel Langbein op 24Kitchen bekeken. Ditmaal ging ze een Marokkaanse saus maken. En die zag er toch wel zo ongeloveloos lekker uit dat ik besloot dat het volgende weekend te gaan maken. En zo kwam het dat ik gisteren in de keuken stond met […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees kunt bereiden. Aangezien dochter vegetarisch is koos ik voor die variant, maar voor het gemak geef ik hieronder de versie weer waarin vlees is verwerkt. Je ziet: ik zit helemaal […]