Walnoten-Stiltontaart

Het is traditie om op 1 januari naar mijn schoonouders te gaan. Vrienden en familie van heinde en verre komen dan en nemen wat eetbaars mee. Zo ook dit jaar en ik besloot om deze Walnoten-Stiltontaart te maken. Deze was een tijd geleden op tv bij Rudolph’s Bakery.

Taarten bakken

Meestal ben ik niet zo van het bakken van taarten e.d., maar voor deze gelegenheid wilde ik echt wel even een uitzondering maken. En wat voor één! De taart was in mum van tijd op.

Walnoten-Stiltontaart

Walnoten-Stiltontaart

Kook: 40 minuten
Porties (aanpasbaar):1 taart

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 160 ml koud water
  • 10 gram zout

Vulling

  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraiche
  • 200 gram Blue Stilton
  • 200 gram walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak een bergje van de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in de bloem.
  • Meng in dit kuiltje de boter, het water, 1 ei en een snufje zout.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg daarna uit en bekleed er een ingevette, gekartelde bakvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg eraf en rol hier dunne banen van 1 centimeter breed uit. Maak van deze repen een vlechtwerk.
  • Bestrijk de rand van het deeg met eidooiermengsel met room. Verkruimel de Stilton over de bodem en strooi hier de walnoten over.
  • Leg het vlechtwerk mooi rondom op de rand van de taart. Roer 4 eieren met de crème fraîche glad en breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk deze vulling over de walnoten.
  • Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

 

Bron: 24Kitchen

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie