Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Ingrediënt: zeezout

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Deze gekruide kipfilet met een zoetje wil jij iedere avond wel eten

Deze gekruide kipfilet met een zoetje wil jij iedere avond wel eten

Kipfilet uit de koekenpan of oven kan natuurlijk ook, maar deze gekruide kipfilet met een zoetje maakte ik klaar in de Airfryer. Gewoon omdat het kan. Ik heb dat ding tenslotte niet voor niets gekregen. Ik wil hem eigenlijk zo veel mogelijk gebruiken om te […]

Nasi- / bamikruiden

Nasi- / bamikruiden

Een heerlijke kruidenmix voor o.a. nasi of bami goreng, saté en eieren

Worteltjestaart met pesto

Worteltjestaart met pesto

We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. Erg lekker natuurlijk, maar niet echt geschikt voor het avondmaal. Deze worteltjestaart is dat wel! Worteltjestaart Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen. Bijna alle […]

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke kipsaté met pindasaus. Natuurlijk hoort saté op een stokje en zo staat het ook in het recept. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de […]

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen van de asperges, het diepe oranjeroze van de zalm en het geel van de citroen maakt mij vrolijk. Ik vind asperges met zalm gewoon een gouden combinatie. […]

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Salade Hawaï met dukkah

Salade Hawaï met dukkah

Eigenlijk was dit gewoon een allegaartje waar geen touw aan vast te knopen was en al helemaal niet geschikt om er een geweldig ogend recept van te maken. Ik weet wel dat ik geen zin had om boodschappen te doen en geen zin had om […]

Frans Baskenland en hun kippetjes

Frans Baskenland en hun kippetjes

Piment d’Espelette Een tijd geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje piment d’Espelette, zodat ik een heerlijke Baskische kip kon maken. Espelette is een dorpje in Frans Baskenland in de streek Aquitane alwaar je prachtige witte huisjes aantreft die […]

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]