Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Luie zondag? Dan ook lui koken!

Luie zondag? Dan ook lui koken!

Je kent het wel; zo’n dag waarop je eigenlijk nergens zin in hebt en ’s morgens al voelt dat je ’s avonds geen zin hebt om te koken! Zo’n dag waarop je wel lekker wilt eten en het liefst ook heerlijke winterse geuren in je huis wilt hebben. Zo’n heerlijke kruidnoten, kaneel, rodewijn geur. Mjammie, nou dat kan op deze druilerige zondag hoor. Doe maar met me mee!

Pak de slowcooker rustig uit de kast en laat hem even een minuutje of 20 onder water staan. Snijd ondertussen een kilootje rundvlees in brokken. Trek een fles rode wijn open, nee afblijven het is te vroeg om te drinken, dit moet over het vlees, tot het net onder staat! Plet een ladinkje peperkorrels, teentje of 4 knoflook pletten en klein snijden, speculaasje of 2 verkruimelen, flinke dot kaneel, wat komijnzaad, zeezout, theelepeltje bruine suiker, kruidnageltje of 5 en 2 laurierblaadjes – en gooi dit alles bovenop het vlees. Doe nog een scheutje rode wijnazijn en een klein blikje tomatenpuree erbij. Goed doorroeren en zet het dan maar in de oven, standje ernstig laag, graadje of 125 en vanavond lekker smullen.

En mocht je nou niet kunnen of willen wachten tot vanavond, dan bak je in tussentijd nog even een lekkere kruidcake. Zo’n luie-zondag-kek-cakemix! Je weet wel, die waar je alleen maar wat water of eieren bij moet gooien. Oh, wat kan kek toch makkelijk zijn af en toe!

Boodschappenlijstje: rundvlees – rode wijn – rode wijnazijn – kruidnagel – peper – zout – knoflook – kaneel – speculaas – laurierblaadjes – komijnzaad – bruine suiker – kruidcakemix – roomboter.

Iets zegt me dat ik nog wat vergeet, maar ja, zoals dat gaat met vergeten: vanavond als het te laat is en we aan het eten zijn kom ik er wel achter…



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *