Maaltijd: Snacks - hartig

Zelfgemaakte frikandelbroodjes zijn het lekkerst!

Zelfgemaakte frikandelbroodjes zijn het lekkerst!

Vroeger haalde ik regelmatig van die frikandelbroodjes bij de warme bakker. Lekker met die curry die er in zat. Tegenwoordig maak ik ze zelf. En ik geef de curry er apart bij, is veel lekkerder. Door het verwarmen vond ik die saus altijd een beetje, […]

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Toen wij nog regelmatig naar “onze Surinees” gingen, kregen we altijd een bakje met geroosterde kikkererwten. Zalig vond ik dat. Maar helaas, de Surinees besloot juwelier te worden en zijn vrouw (de kok) kon haar keuken sluiten. Toen moest ik zelf aan de slag.  De […]

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Na mijn avonturen met snacks, eieren en courgettepakketjes besloot ik om eens iets te gaan doen met gehakt en bladerdeeg.  Je kent die frikandelbroodjes van de supermarkt of bakker misschien wel? Nou, ik wilde dus gehaktbroodjes gaan maken. Wederom een succes die herhaling vereist.

Plakkende gehaktbroodjes

Het bladerdeeg was mooi knapperig en het gehakt was heerlijk sappig. De volgende keer doe ik alleen wel een stukje bakpapier onderin de mand. Of ik spuit hem in met een heel dun laagje olie. Het bladerdeeg bleef na het derde gehaktbroodje namelijk een beetje plakken.

Aangezien ik een kleine AF heb kon ik maar twee gehaktbroodjes per keer maken (de volgende AF wordt een XXL!). Je kunt het gehakt kruiden en vullen zo je zelf wilt natuurlijk, maar ik maakte ze als volgt.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gehaktbroodjes uit de AF
gehaktbroodjes
Print
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - hartig
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
gehaktbroodjes
Ingrediënten
gehaktbroodjes
Print
Instructies
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar.
  3. Om het gehakt gelijkmatig te verdelen gebruikt ik een kwart cup maatschepje. Ik haalde er vijf porties uit.
  4. Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op de ene helft van een plakje bladerdeeg.
  5. Maak met een gewoon mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje.
    gehaktbroodjes
  6. Druk de zijkanten goed aan/dicht met een vork of je vingers (ik vind een vork een leuker effect geven).
  7. Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei.
  8. Leg de broodjes in de mand en schuif in de AF. Stel de AF in op 200°C en de tijd op 10 minuten.

Voedingswaarde
Gehaktbroodjes uit de AF
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 240 Calorieën uit Vetten 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 16g 25%
Verzadigd Vet 5g 25%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 91mg 30%
Natrium 324mg 14%
Kalium 235mg 7%
Totaal Koolhydraten 7g 2%
Voedingsvezels 0.3g 1%
Suikers 0.2g
Eiwitten 17g 34%
Vitamine A 2%
Vitamine C 1%
Calcium 2%
Ijzer 13%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Avocadospread, lekker met knapperige groenten

Avocadospread, lekker met knapperige groenten

We weten allemaal dat we meer groenten moeten eten. De avocado mag dan fruit zijn, maar als je deze avocadospread gebruikt als dip voor de groenten dan zit je weer goed natuurlijk! Ik ben gek op avocado, het is de meest dankbare en makkelijke vrucht […]

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas   Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Empanadas Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk. Print Maaltijd Snacks – hartig, Voorgerecht Voorbereiding 10 minuten Kook Tijd 15 minuten […]

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Beef muffins: een ander doel voor je muffinvorm

Deze snacks zijn eigenlijk altijd en overal goed. Want waarom zou je ze allee als hartige snack eten terwijl je ze ook kunt eten tijdens ontbijt, lunch, picknick, wandeling, in de auto, lekkere-trek-stiller etc.

Als ontbijt zeg je?!

Ja, waarom niet!? Waarom zouden we altijd een boterham moeten eten? Mij kun je wel mijn uit krijgen voor roerei, spek, worst en witte bonen in tomatensaus. Dus wat dacht je van deze overheerlijke beef muffins?

Dit is namelijk een ontzettend makkelijk en heerlijk recept. Je kunt ze vooraf maken, ze zijn namelijk zowel warm als koud prima te eten. Eenmaal klaar en afgekoeld zijn ze een paar dagen houdbaar in de koelkast. Erg makkelijk dus als je ’s morgens lekker wilt ontbijten, maar geen zin hebt er voor in de keuken te staan of als je gaat picknicken. Overigens is zo’n muffin ook geweldig in de lunchtrommel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Beef muffins
beef muffins
Print
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
beef muffins
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180°C.
  2. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
  3. Breek 6 eieren in een grote kom en klop los met een vork. Voeg hier het ui- en knoflookprutje aan toe.
  4. Meng nu alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Vet een muffinvorm in met wat kokosolie en giet het mengsel in de uitsparingen.
  6. Na 15-20 minuten zijn de muffins klaar.
Tip

In plaats van de vorm in te vetten kun je natuurlijk ook papieren muffinvormpjes gebruiken.