Naakt tuinieren en rozenjam

Naakt tuinieren en rozenjam

De internationale dag van het naakt tuinieren

Vandaag is de dag dat mensen in de wereld worden uitgenodigd om hun deel van de “wereldtuin” te bewerken, “gekleed” zoals de natuur bedoeld heeft. Ofwel: naakt tuinieren. Het is vast zeer prettig zonder kleding rond te hobbelen, maar dat doe ik toch maar niet. Althans niet buiten in het openbaar. Ik zie mezelf al staan bij mijn “vierkante-meter-moestuintje” 😀

Amerika

In 2005 werd deze dag voor het georganiseerd door een Amerikaanse nudistenorganisatie. Bedoeling van deze dag was om onbezorgd, vrij van alle narigheid in de wereld en zonder politieke rompslomp, te genieten van de natuur.

Engeland

Op 28 juni 2002 werd er een aflevering uitgezonden van Gardeners World over Abbey House Gardens (prachtig, klik beslist even op deze link). Deze tuinen werden een jaar lang gevolgd. De eigenaren gingen graag naakt tuinieren. In 2005 werd er een “Clothes Optional Day” georganiseerd. Een dag waarop men zowel mét als zonder kleren de tuinen in mocht. Ongeveer ⅔ van de bezoekers kwam die dag naakt.

Eetbare bloemen

En dan maken we maar even een sprongetje naar het tuinieren zelf en eten. Zo zijn er een heleboel bloemen eetbaar. Het staat niet alleen erg mooi bij een gerecht het is ook nog eens lekker. Bijvoorbeeld in salades.

Deze lijst is zeker niet compleet en ook is niet iedere bloem even lekker, maar ga gerust eens lekker experimenteren: * Daglelie * Lavendel * Vlijtige liesjes * Anjer * Dahlia * Zonnebloemen * Viooltjes * Rozen * Witte en paarse dovenetel * Goudsbloem * Korenbloem * Madeliefjes * Kamille * Bloem van de rucola * Oost-Indische kers * Borage * Salie *.

Moestuin of siertuin

Welke manier van tuinieren jouw voorkeur ook heeft, doe het op de eerste zaterdag in mei gewoon eens lekker naakt! Normaal eindig ik met “leuk, laat me weten wat jij doet” of “stuur een foto”, maar dat hoeft in dit geval niet hoor lieve lezers! Ik vraag me alleen wel af of jullie al eens van deze dag hadden gehoord?

Ik denk dat ik maar eens even lekker achterover ga leunen met een kopje zelfgemaakte kamillethee

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Rozenjam
Gebruik altijd onbespoten rozenblaadjes. Lekker op brood (zoet!) of bij een stukje lamsvlees.
rozenjam
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Turks
Kook Tijd 30 minuten
Porties
jampotten
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Turks
Kook Tijd 30 minuten
Porties
jampotten
Ingrediënten
rozenjam
Print
Instructies
  1. Breng het water aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan.
  2. Laat het mengsel afkoelen en zeef dan de vloeistof. De blaadjes worden niet meer gebruikt (maar je kunt er wel een aantal toevoegen op het eind, gewoon omdat het mooi staat)
  3. Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  4. Laat de rozenjam - als het begint te borrelen - nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft (zie tip hieronder).
  5. Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.
Tip

Ergens op internet las ik dat je een test kunt doen om te zien of de jam al klaar is. Gebruik een koelkastkoud-schoteltje en laat daar een druppel jam op vallen, als het meteen stolt heeft het de goede dikte (ik heb dit zelf overigens nog niet geprobeerd).



Een reactie zou ik leuk vinden