Paasdagen voorbij en je hebt nog eieren?

Paasdagen voorbij en je hebt nog eieren?

De paasdagen zijn voorbij. Familie, vrienden en bekenden zijn weer naar huis. Je bent je helemaal te buiten gegaan aan eieren en nog heb je ze – al dan niet rauw – over? Geen paniek! Genoeg ideeën om ze te verwerken.

Omelet

Bak van de overgebleven eieren zeer dunne omeletjes (al dan niet met wat kruiden):

  • snijd ze in reepjes en schep ze door je Indische gerechten (genoeg ideeën op deze site)
  • beleg ze met een plak ham en een pluk sla, rol ze op en neem ze mee voor de lunch
  • pocheer het ei voor bij de asperges (het is weer aspergetijd!)

Gevulde eieren

  • halveer de eieren, prak het eigeel en mix met wat mayonnaise en paprikapoeder, spuit dit mengsel terug in het halve ei

Hollanders prakken

  • prak de eieren en mix ze met humus, yoghurt, mayonnaise, avocado, citroensap of wat je dan ook maar lekker lijkt en de salade is geboren. Lekker op een toastje!

Pocheren

  • je kunt een ei gewoon pocheren, wat niet altijd lukt, dan krijg je “uitlopers”
  • je kunt wat huishoudfolie in een ovenvast schaaltje leggen, daar een ei in gieten, plastic dichtbinden en dit in heet water houden. Dan blijft het een mooie vorm houden.
  • maar er is nog een manier, voor als je meerdere eieren nodig hebt

Snel meerdere eieren tegelijk pocheren doe je zo:

Met dank aan YouTube en AllerHande

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *