Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt worden. De pan is o.a. geschikt om risotto in te maken, maar helaas: risotto is aan ons niet echt besteed. Denk, pieker en peins en dan Eureka! Het zou een soort van pilav gaan worden. En wat is er nu lekkerder bij pilav dan deze overheerlijke kebab?!

Wat er bij te eten

Uiteindelijk is het een mix geworden tussen pilav en biryani, mét kebab natuurlijk! En om eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik een kebab maakte die zo ontzettend goed is bevallen dat ik het zeker vaker ga maken.

TIP: maak er een lekkere uiensalade bij van flinterdunne ringen rode ui, peper, zout, sumac (gewoon bij de supermarkt te koop) en olijfolie.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Adana kebab
Gehaktstaaf
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Turks
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Gehaktstaaf
Print
Instructies
  1. Rasp de ui grof en pureer de rode paprika.
  2. Pak een grote kom en mix hierin alle ingrediënten.
  3. Verdeel het gehakt in vier delen en kneed hier gelijkmatige staven van. Leg ze afgedekt in de koelkast, ca. 2 uur.
  4. Zet de grill aan of verwarm een grillpan en smeer de kebabs in met wat olie.
  5. Grill ze ongeveer 15 minuten en keer ze regelmatig.

Voedingswaarde
Adana kebab
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 408 Calorieën uit Vetten 234
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 26g 40%
Verzadigd Vet 11g 55%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 11g
Cholesterol 140mg 47%
Natrium 354mg 15%
Kalium 541mg 15%
Totaal Koolhydraten 5g 2%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 3g
Eiwitten 36g 72%
Vitamine A 27%
Vitamine C 99%
Calcium 4%
Ijzer 15%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *