Appelclafoutis, dat is appeltaart met de Franse slag

Appelclafoutis, dat is appeltaart met de Franse slag

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk.

Lijnen of uitdelen

Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk niet! Daarom heb ik besloten om de clafoutis van vandaag te doneren aan collega’s, dan moeten zij maar uitdijen ofzo!

Kortom: laat je fantasie de vrije loop en binnen 5 kwartier heb je een vreselijk lekkere taart op tafel. Bestrooien met poedersuiker en smullen maar. Let op: warm/heet overheerlijk, lauw heerlijk maar ook koud verrukkelijk!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Appelclafoutis
Clafoutis
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Frans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
punten
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Frans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
punten
Ingrediënten
Clafoutis
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180℃.
  2. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  3. Schik ze dakpansgewijs in een clafoutis-schaal.
  4. Mix de overige ingrediënten tot een soort beslag en giet deze vulling over de appelen.

Variatietips:

Maak een clafoutis met peren, kersen of in rum geweekte rozijnen.
Strooi kaneel over de appels en/of peren.
Voeg 2 eetlepels lemon curd toe wanneer je een perenclafoutis maakt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *