Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Boerenappeltaart, ouderwets lekker

Boerenappeltaart, ouderwets lekker

Waar komt onze passie voor appeltaart toch vandaan? En is het wel een Nederlands iets? In het eerste gedrukte kookboek, uit 1514 (!) kwam al een appeltaartrecept voor.

Verschillende soorten

Er zijn zoveel recepten in omloop: met deeg, met cakebeslag, met bladerdeeg. Al dan niet met slagroom. Al dan niet met amandelspijs. Ga zo maar door… verwar het in ieder geval maar niet met de Engelse apple pie of de Franse tarte aux pommes. Alhoewel ik die laatste dan ook wel weer overheerlijk vind.

Warm of koud?

Meestal heb ik appeltaart liever koud, of hooguit lauw. Maar wanneer ik het als nagerecht krijg, dan moet het eigenlijk warm. En dan ook nog het liefst met kaneelijs en een flinke toef slagroom!

Wedden dat je niet kunt wachten tot de appeltaart is afgekoeld?!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Boerenappeltaart
Boerenappeltaart
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Boerenappeltaart
Print
Instructies
Deeg
  1. Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een vorm in met wat boter.
  2. Vorm van de ingrediënten een soepel deeg en rol het uit tot een grote lap. Leg het deeg in de vorm (in mijn geval een brioche vorm).
Vulling
  1. Rooster de hazelnoten en de amandelen in een droge koekenpan. Let wel op dat ze niet te hard gaan.
  2. Snijd de appels in grove stukken en bestrooi met suiker en kaneel. Voeg hier de hazelnoten en amandelen aan toe, al dan niet grof gehakt
  3. Prak de banaan en leg die op de bodem. Schep hier de appelvulling boven op.
    Boerenappeltaart
  4. Vouw het deeg dicht en zet het 50-60 minuten in de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *