Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Waarom zou je schillen en kontjes van asperges weggooien als je er overheerlijke aspergesoep van kunt koken?

Aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is helaas maar kort: ongeveer half april (afhankelijk van de temperatuur) tot 24 juni. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk asperges moet eten in die periode! Voor mij staan asperges gelijk aan lente, lammetjes, kamperen en nog meer van dat heerlijke genieten.

“Afval” bewaren voor de aspergesoep

Als je nou alle schillen en kontjes bewaart, kun je aan het einde van het seizoen een heerlijke pan soep maken om er nog een laatste keer van te genieten! Je bewaart de schillen en kontjes gewoon in een afgesloten zak in de vriezer, zo simpel is dat.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Aspergesoep
aspergesoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
liter (bijna)
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
liter (bijna)
Ingrediënten
aspergesoep
Print
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur met daarin de de schillen en kontjes.
  2. Breng dit aan de kook en laat het dan een uur op laag vuur staan. Daarna af laten koelen.
  3. Giet de inhoud van de pan door een zeef in een andere pan. Knijp de schillen goed uit, er komt best wat vocht uit nog.
  4. Verwarm de bouillon en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  5. Maak een roux van de boter en bloem en roer dit beetje bij beetje door de bouillon.
  6. Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi dit vlak voor het serveren over de soep. Verse peper en wat druppels citroenolie maken het af.
Tip

Heb je nog wat (groene) asperges over of alleen de topjes? Voeg ze toe aan de soep. Ziet er niet alleen feestelijk uit, je hebt ook nog een "bite".




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *