Eten ♥ Drinken ♥ En meer

BBQ is een mannending!

BBQ is een mannending!

Tenminste, dat willen ze ons allemaal doen geloven

Wie herkent het volgende niet?

Wanneer mijn man de BBQ heeft aangestoken en iedereen aan tafel lekker zit te smullen krijgt hij het ene compliment na het andere. Wat is ie toch geweldig. En dat is ie ook hoor… maar er moet me toch wel even van het hart dat ik me op zulke momenten een ondergeschoven kindje voel. Want wie deed de boodschappen? Wie marineerde het vlees? Wie machte de salade? De hamburgers? De… kortom, tijd voor een saus/marinade met een supersensationeel WOW-effect.

Alle gekheid op een stokje

Wanneer je man de BBQ heeft aangestoken en hij een prachtige T-bone steak op het rooster legt, help jij hem een handje door een lepel chimichurri erover te sprenkelen. De rest van het schaaltje met chimichurri zet je op tafel. En iedereen zal zijn vingers er bij af likken! Deze Argentijnse saus/marinade maakt het vlees helemaal af. Ik bewaar dit soort sauzen altijd in een masonjar.

Te pittig naar jouw zin?

Neem dan één peper of verwijder de zaadjes. Dit doe je het makkelijkst door het kopje van de peper te verwijderen en hem in je handen heen en weer te rollen. Vervolgens sla je de peper leeg op de rand van de gootsteen.

En verder?

Als we een T-bone steak eten, nemen we meestal een steak van zo’n 300 à 350 gram. Als je dan wat stokbrood serveert, een flink schaaltje chimichurri er bij zet en wat gehalveerde tomaten met peper en zout, zit men na het eten echt vol. Maar je kunt er natuurlijk altijd een lekkere salade bij serveren.

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Chimichurri
chimichurri
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Argentijns
Voorbereiding 10 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Argentijns
Voorbereiding 10 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
chimichurri
Print
Instructies
  1. Pel de tenen knoflook. Plet ze met een groot (koks)mes op een snijplak en snijd de tenen superfijn.
  2. Snijd de rode pepers in ragfijne ringen en snijd dat daarna nog fijner.
  3. Snijd de tomaat en rode uien in hele kleine stukjes.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Doe alles in een grote kom en meng het geheel goed.
  6. Voeg dan de komijnpoeder en oregano toe en roer nogmaals goed door.
  7. Doe er nu een scheut azijn en olie bij en meng nog een keer.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Giet er vervolgens olijfolie op tot de ingrediënten net onder staan. Mix nog een keer heel goed en bewaar in een goed afsluitbare pot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *