Eten ♥ Drinken ♥ en meer

Chili jam van Annabel Langbein

Chili jam van Annabel Langbein

Het is tegenwoordig allemaal Annabel Langbein en Donna Hay wat de klok slaat bij ons thuis. Dit keer dus die overheerlijk chili jam van Annabel. Je moet het in laten koken, maar pas op dat het niet te ver wordt ingekookt, dan is het geen jam meer maar een soort harde gelatine (schade en schande…)

Wat kun je met de chili jam?

Deze is heel erg lekker als dip bij rauwkost of als marinade voor vlees. Maar een oer Hollands broodje besmeerd met deze chili jam en belegd met kaas is ook niet te versmaden. Ik ben benieuwd wat jij allemaal nog kunt bedenken. Laat het me gerust weten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Chili jam van Annabel Langbein
chili jam
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
potten
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
potten
Ingrediënten
chili jam
Print
Instructies
  1. Pak de keukenmachine maar uit de kast.
  2. Doe de pepers, knoflook, gember, blaadjes kaffir limoen en rasp van de limoenen in de keukenmachine en laat hem net zo lang draaien tot alles is gepureerd.
  3. Zet vervolgens een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de inhoud van de keukenmachine hier aan toe.
  4. Voeg vervolgens de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus toe.
  5. Laat de hele boel flink inkoken tot je grote bellen op de jam ziet.
  6. Giet het daarna over in gesteriliseerde potten.

Bron: Annabel Langbein



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *