Eten ♥ Drinken ♥ en meer

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Choco-kokostaart: zonder schuldgevoel snoepen!

Eigenlijk vond ik het meer een koek. Hoe het ook zij: het is goddelijk!

Glutenvrij

Koeken en taarten zitten er voor mij niet zo heel veel meer in nu ik glutenvrij eet. Dacht ik… want binnen de Paleo-gemeenschap is er zo ontzettend veel bakwerk te vinden dat ik het de rest van mijn leven niet meer op zou kunnen. Via de Paleo faceboekpagina kwam ik uit op de website van Jessica van Young Voedingsadvies. Zij geeft niet alleen advies omtrent voeding, maar deelt ook nog eens allerhande overheerlijke en verantwoorde recepten. Waaronder dus deze overheerlijke choco-kokostaart.

Ik ben gek op chocolade (terwijl ik daar vroeger niets van moest weten eerlijk gezegd) en dus kwam deze variant zonder toegevoegde suikers me heel erg goed van pas.

Variatie

Ik had overigens geen honing of siroop toegevoegd, evenmin deed ik er rozijnen in (dat had dochterlievv liever niet). Wat ik wel deed? En flinke snuf zeezout toevoegen! Chocolade met her en der een korrel zeezout is zo ontzettend lekker. Aangezien de hazelnoten op waren gebruikte ik in dit recept pistachenoten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Choco-kokostaart
choco-kokostaart
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
choco-kokostaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180℃.
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem goed met de hand of machine. Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo.
  3. Vet een niet al te grote taartvorm in en druk het deeg aan op de bodem.
  4. Zet de taartvorm ca. 15 minuten in het midden van de oven. Wanneer de randjes bruin zijn is de bodem goed/gaar, ook al ziet het midden er nog "eng" bleek uit.
  5. Smelt de blokken santen in een steelpannetje op laag vuur, goed blijven roeren. Voeg al roerend de cacaopoeder toe. Naar smaak kun je natuurlijk meer of minder cacaopoeder gebruiken. Alles goed blijven doorroeren.
  6. Als het een mooi egaal geheel is zet je het vuur uit.
  7. Voeg nu de rozijnen en noten toe en roer nog even goed door.
  8. Je zou nu honing of agavesiroop toe kunnen voegen, dan weer even goed doorroeren.
  9. Giet het mengsel op de bodem en strooi er wat kokosrasp over.
  10. Zet het geheel 1 uur in de vriezer.

Bron: Young Voedingsadvies



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *