Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Het stoofpotten-seizoen komt er weer aan, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best blij om ben! Niet vanwege het weer natuurlijk, maar wel vanwege het eten. Hoe lekker is het om ’s avonds thuis te komen in een huis waar de geur van lekker eten je tegemoet komt? Overdag doet de slowcooker het werk, terwijl jij aan het werk bent. Je hoeft alleen nog maar aan te schuiven. In het geval van dit draadjesvlees moet je natuurlijk nog wel even een groente erbij serveren.

Wat is draadjesvlees eigenlijk

Stoofvlees (of suddervlees) is de algemene naam voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gesudderd is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar. Tadaaa, draadjesvlees is geboren.

Bereiding van draadjesvlees

Meestal wordt het vlees eerst aangebraden, om het daarna te laten sudderen met een vloeistof. dit kan bijvoorbeeld met water, wijn of bier. In onderstaand recept wordt kokosmelk gebruikt. Sudder je het vlees op een laag pitje of in de oven, dan moet je tijdens het sudderen het vochtpeil in de gaten houden. Er zal af en toe bijgevuld moeten worden. Je kunt ook andere ingrediënten met het vlees mee laten sudderen voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals bijvoorbeeld uien, tomaten, laurierblaadjes of kruidnagels.

Om het een beetje te karamelliseren (en natuurlijk voor de lekkere smaak) kun je een stuk ontbijtkoek mee laten sudderen.

Draadjesvlees in mosterd-preisaus is lekker met bijvoorbeeld gestampte aardappelen, bloemkool of bloemkoolrijst.

Er is maar een nadeel te bedenken aan stoofpotten. En dat is hoe je dat nu een beetje smakelijk op de foto krijgt 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Draadjesvlees in mosterd-preisaus
draadjesvlees in mosterd-preisaus
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
draadjesvlees in mosterd-preisaus
Print
Instructies
  1. Doe de kokosmelk samen met mosterd en kruiden in de slowcooker. Roer dit even goed door.
    Draadjesvlees in mosterd-preisaus
  2. Was de prei, snijd de 'kontjes' eraf en snijd in dunne ringen. Roer door het mengsel in de slowcooker.
    draadjesvlees in mosterd-preisaus
  3. Snijd het vlees in blokjes en schep dit door de rest in de slowcooker.
    draadjesvlees in mosterd-preisaus
  4. Stel de slowcooker in op low en laat alles 8 uur sudderen.
Voedingswaarde
Draadjesvlees in mosterd-preisaus
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 562 Calorieën uit Vetten 333
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 37g 57%
Verzadigd Vet 15g 75%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 14g
Cholesterol 145mg 48%
Natrium 713mg 30%
Kalium 666mg 19%
Totaal Koolhydraten 11g 4%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 3g
Eiwitten 45g 90%
Vitamine A 25%
Vitamine C 15%
Calcium 5%
Ijzer 33%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *