Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Empanadas
Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
empenadas
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
Het deeg:
empenadas
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  3. Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  4. Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  5. Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  6. Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  7. Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

 




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *